Håndbold

DHF-chef har ambitiøs EM-drøm for kvindelandsholdet

Et hurtigt kig på de seneste slutrunder viser, at drømmen kan blive svær at indfri. Til gengæld bliver slutrunden med ny landstræner.

Til december skal der være håndboldfest i det ganske, danske land.

Sammen med Norge er Danmark nemlig vært for EM i kvindehåndbold, der begynder den 3. december.

Og står det til Dansk Håndbold Forbund (DHF), kommer det danske landshold til at bidrage til håndboldfesten med sejre. Sejre skal der i hvert fald til, hvis DHF's drøm skal indfries.

- Vi er fortrøstningsfulde. Vi synes også, at vi har noget at have det i. Vi drømmer stadigvæk om top-4, siger Morten Henriksen, der er sportschef i DHF, til TV 2 SPORT.

Hvis sportschefen skal bevare optimismen, skal han dog ikke kigge alt for længe på resultaterne for de seneste slutrunder.

En skidt stime skal vendes

Her er der nemlig ikke meget, der tyder på en top 4-placering. Kun én gang ved de sidste seks slutrunder er det lykkedes landsholdet at blive blandt de bedste fire.

Det var til EM i 2016, hvor Danmark netop blev nummer fire. Herunder kan du se, hvordan det er gået Danmark siden EM i 2014:

  • EM i 2014: 8. plads
  • VM i 2015: 6. plads
  • EM i 2016: 4. plads
  • VM i 2017: 6. plads
  • EM i 2018: 8. plads
  • VM i 2019: 9. plads
Kathrine Heindahl og resten af holdet var knuste, da drømmen om OL forsvandt med en uafgjort mod Serbien ved VM i 2019.

Ny landstræner kan være nøglen

Til gengæld er der kommet ny landstræner, som skal forsøge at indfri DHF's drøm om top-4. Den 2. marts ansatte forbundet nemlig Jesper Jensen.

Han og holdet er i øjeblikket samlet i Vejen til den første reelle samling under den nye landstræner - en landstræner, som har glædet sig til at komme i gang.

- Det er dejligt. Det er svært at tørre smilet af. Jeg synes godt nok, det er fedt endelig at få lov at møde spillerne rigtigt.

- Vi har haft rigtig mange snakke i telefonen og alle mulige andre ting, men nu er det endelig blevet virkelighed, siger Jesper Jensen til TV 2 SPORT.

Landsholdet er samlet indtil lørdag.