Håndbold

Grigel taler for første gang om 'graviditetssag': - Det hører ingen steder hjemme

Danskerens franske klub - og specielt holdlægen - kom i modvind tidligt på året. Nu lukker landsholdsspilleren sagen ned.

I midten af februar rullede en prekær sag i fransk kvindehåndbold.

Topholdet Nantes med klubbens holdlæge i spidsen blev beskyldt for at have foretaget graviditetstests på spillerne - tests, som spillerne angiveligt ikke vidste noget om.

Klubbens præsident bekræftede senere, at testene var blevet foretaget, men han pointerede samtidig, at de var foretaget med spillernes samtykke. Det bakkede hovedparten af klubbens spillere op om.

Senere fortalte seks unavngivne spillere dog i et åbent brev, at de var uenige. De vidste angiveligt ikke noget om, at de var blevet graviditetstestet.

Indtil landsholdssamlingen mandag har klubbens to danske spillere, Stine Bodholt og Lotte Grigel, forholdt sig tavse. Sidstnævnte valgte dog at bryde tavsheden.

- Vi er alle sammen klar over, at graviditetstests hører ingen steder hjemme i håndbold - eller på andre arbejdspladser, siger Lotte Grigel til TV 2 SPORT.

Samtidig forsikrer hun dog, at sagen er overstået - og at det endte godt.

- Den er blevet lukket fint ned, lyder det kortfattet fra Lotte Grigel, der ikke ville gå i detaljer med, hvordan sagen konkret endte.

'Jeg har fuld tillid til vores holdlæge'

Selvom sagen nu er fortid i den franske klub, der endte som nummer fire i en afkortet sæson, har playmakeren alligevel en besked til den holdlæge, som befandt sig i midten af virakken tilbage i februar.

- Jeg har fuld tillid til vores holdlæge, som er super god og professionel, siger hun.

Da sagen rullede, var danske Allan Heine træner i klubben, men han er siden blevet præsenteret i EH Aalborg, hvor han bliver træner i den kommende sæson.

Dermed tæller klubben til næste sæson to danskere, Stine Bodholt og Lotte Grigel. De to er i øjeblikket samlet med landsholdet i Vejen. Men faktisk tager de tidligt hjem. De må nemlig ikke træne med deres landsholdskollegaer, fordi de er hjemsendte af klubben.

Det er endnu uvist, hvornår sæsonen starter i Frankrig, fortæller både Bodholt og Grigel til TV 2 SPORT.