Håndbold

Klavs Bruun i 'besværlig situation' - får nyt job som ekspert

Den tidligere landstræner for damelandsholdet skal i den kommende sæson være ekspert hos TV 2 SPORT på både dame- og herreligaen i håndbold.

Klavs Bruun Jørgensen er mand, der aldrig har været bange for at udtrykke sin klare holdning til tingenes tilstand.

Igennem de sidste mange år har det været fra indersiden af håndboldverdenen, hvor han senest stod på sidelinjen som damelandstræner, inden han i januar stoppede efter fire et halvt år i jobbet.

Nu vender han tilbage til rollen som ekspert, hvor han tidligere har arbejdet hos en række forskellige TV-stationer. Denne gang bliver det hos TV 2 SPORT, hvor Klavs Bruun i første omgang skal være ekspert på den danske herre- og dameliga.

- Det glæder jeg mig til. Specielt at træde ud på den anden side og tage noget erfaring med, som jeg har fået af at være træner på højeste niveau.

- Jeg er jo tryg på begge sider nu. Inden jeg var damelandstræner, ville jeg måske ikke være helt skarp på damehåndbolden og spillerne i ligaen, men der føler jeg mig godt rustet nu. Så en af mine fordele er selvfølgelig, at jeg kan snakke godt med på begge fronter, siger Klavs Bruun, der på herresiden formentlig huskes bedst for trænerjobbet i succesrige AG København.

Besværlig trænersituation

Klavs Bruun overtog det danske kvindelandshold i 2015, hvor VM på hjemmebane blev hans første slutrunde som landstræner. Siden han stoppede i januar, har han været på kig efter et nyt trænerjob, men hele situationen omkring coronavirus har haft betydning for mulighederne, vurderer han.

- Situationen har været noget besværlig. Efter corona blev sæsonen ikke spillet færdig, og når den ikke gør det, er det sjældent, nogen mister deres job, så der bliver muligheder for andre. Jeg har indstillet mig på, at jeg må være tålmodig. Så må jeg se, hvad der sker.

- Man skal aldrig sige aldrig i vores branche, men nu har jeg snakket med TV 2 om muligheden for at være kommentator og ekspert, så jeg holder mig i gang. Jeg nyder også at være en del af et kommentatorhold. Det er en del af branchen, jeg godt kan lide, og måske er det også noget, jeg skal lave på fuldtid på et tidspunkt. Det må tiden vise.

Vil tænke meget over sin rolle

Dermed går han nu også fra en rolle, hvor folk har kommenteret på hans job og evner, til at han selv skal vurdere, hvordan spillere og trænere klarer det.

Med det i mente er Klavs Bruun sikker på, han vil tænke meget over opgaven, og hvordan han ytrer sig. Især efter tiden som landstræner.

- Jeg kommer til at tænke over, hvordan rollen og dynamikken er imellem ekspert, kommentator, træner og spillere. Vi påvirker hinanden konstant, og det er kun fint. Jeg skal være kritisk, men også prøve at være nuanceret. Det er noget af det, jeg har lagt mærke til, der kan være svært at få med. Jeg har respekt for, der ikke altid er tid til at vende alle vinkler, og derfor skal man tænke sig ekstra om, når man udtrykker sig.

Netop den del vil mange seere af VM i december sidste år måske også huske Klavs Bruun for.

Her gav han flere gange udtryk for, at han var glad for de længere håndboldstudier, hvor der var tid til at gå i detaljer og snakke nuancer og tanker omkring landstrænerens beslutninger og håndboldfaglige tanker generelt.

- Med trænererfaringen ved jeg måske endnu mere nu, at der kan være mange forbehold, man må tage med, eller at træneren har en anden tanke bag handlingen. Nogle gange ser man kun sine egne sandheder, og det kommer til at stråle lidt for meget igennem. Der vil jeg prøve at se tingene fra flere vinkler, selvom tiden kan være kort. Der kan også være mange grunde til, spillerne agerer, som de gør, siger Klavs Bruun.

Fik du ikke set 'Kontra', hvor Klavs Bruun åbent fortalte om tiden som landstræner, kan du gense det her: