Håndbold

Sagosen beordret tilbage til Paris: - Det er forbandet irriterende

Playmakeren Sander Sagosen vandt bronze med Norge og blev topscorer ved mesterskabet. Tt News Agency / Ritzau Scanpix

Sander Sagosen har skrevet under på en treårig kontrakt med THW Kiel, men indtil den træder i kraft, er han tvunget tilbage til Paris Saint-Germain.

Boldene ligger stille, og harpiksbøtterne står urørt i de franske håndboldhaller.

Alligevel er spillerne hos Paris Saint-Germain kaldt tilbage til klubben.

Det gælder også for Sander Sagosen, der ellers kun har få uger tilbage af sin kontrakt.

- Jeg måtte rejse til Paris for at færdiggøre de sidste uger af kontrakten. Det var et krav for at få udbetalt, hvad der er tilbage af løn og bonus, siger Sander Sagosen til TV 2 Norge.

Sagosen har tilbragt coronapausen hjemme i Norge, siden den franske herreliga blev aflyst i midten af april.

Han skjuler da heller ikke, at han er utilfreds med at skulle tilbage og tilbringe juni måned i Paris.

- Her i Frankrig er vi tre-fire uger efter Norge, når det gælder åbningen af samfundet. Vi får ikke engang lov til at røre en bold, så vi mødes tre gange om ugen til fysisk træning og ikke noget andet end det. Det er egentlig forbandet irriterende.

En flytning på knap 1000 kilometer

Sagosen kan dog snart se frem til at forlade Frankrig og sætte kurs mod Tyskland og mestrene fra THW Kiel, hvor han har skrevet under på en treårig kontrakt.

Som med meget andet sport er det også usikkert, hvornår håndbolden i Tyskland kommer helt i gang igen.

- Det er en mærkelig situation. Jeg ved ikke helt, om vi mister opstartsfasen, eller om vi bliver nødt til at vente lidt på det. I dette tilfælde kan det være et par ugers sommerferie i Norge.

Efter tre år i den franske liga kan han kalde sig tre gange mester, og i den seneste sæson blev han både kåret som årets playmaker og spiller af sine franske med- og modspillere.

Også hjemme i Norge har Sagosens præstationer den forgange sæson trukket opmærksomhed. Her er han blevet kåret til årets håndboldprofil af spillerne i den bedste kvindelige og mandlige liga.