Håndbold

René Toft Hansen vender hjem til dansk topklub

René Toft Hansen har stadig en stor interesse i at være med omkring landsholdet. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Familien spillede en stor rolle i, at René Toft Hansen igen skal spille i den danske liga.

Efter otte år i udlandet vender René Toft Hansen hjem til dansk håndbold.

Valget er faldet på topklubben Bjerringbro-Silkeborg (BSH), erfarede Politiken tirsdag.

Overfor TV 2 SPORT sætter forsvarskrumtappen nu ord på sit skifte.

- Jeg glæder mig rigtig meget. BSH har været en topklub i mange år, og de har ambitioner om at vinde ligaen og pokalen. Det passer godt til mig. Så det var ikke et svært valg.

- Jeg kender Peter Bredsdorff (cheftræner for BSH, red.) fra tiden på landsholdet, og ham kan jeg virkelig godt lide. Desuden har de fået nogle gode tilgange, og jeg kender mange af spillerne. Det er en stærk og sund klub med en stærk sponsorkreds, siger han til TV 2 SPORT.

Vil fortsat være en del af landsholdet

Den danske stregspiller skrev sidste år under på en toårig kontrakt med Benfica.

Situationen med covid-19 har dog ramt den portugisiske klub hårdt. 50 procent skal skæres i budgettet på al indendørs sport. Herunder håndbold.

Min familie blev rigtig glade, da jeg fortalte dem det

René Toft Hansen

Med fem spillere tilbage af det oprindelige hold plus udsigten til en ny træner tog René Toft Hansen beslutningen om at forlade klubben et år før tid. Ambitionerne er til mere.

- Jeg vil stadig gerne være en del af det danske landshold, og det er meget vigtigt at spille på et stærkt hold for at være en del af landsholdet. Så jeg er glad for, at muligheden opstod, fortæller 35-årige Toft.

Da René Toft Hansen først havde taget beslutningen om at forlade Portugal, var han ikke i tvivl om, hvor næste stop skulle være.

Han ville tilbage til hjemlandet.

- Min familie blev rigtig glade, da jeg fortalte dem det. Min datter fylder seks år om et par dage, og det passer fint med, at hun kan starte i skole i Danmark.

- Jeg glæder mig til at komme hjem, være tæt på hele familien og besøge dem, man vil. Et er at kommunikere over Facetime, men den fysiske kontakt har været et stort afsavn. Så det familiære har spillet en rigtig stor rolle, siger han.

René Toft Hansen fejrede VM-guldet i 2019 på krykker, da han blev skadet undervejs i turneringen.

Skal styrke defensiven

Bjerringbro-Silkeborgs cheftræner glæder sig over, at klubben har formået at hente så stor en profil.

Planen er, at han skal styrke holdets defensiv.

- De seneste mange sæsoner har Bjerringbro-Silkeborg været ligaens dygtigste til at score flest mål pr. angreb, og kan vi fortsætte med at levere angrebsspil på det niveau og samtidig gøre det vanskeligere for vores modstandere at score mål, så er vejen banet til en meget succesfuld sæson, siger han.

- I den forbindelse er det en kæmpe gevinst for Bjerringbro-Silkeborg, at det er lykkedes at få René Toft Hansen med på holdet. René repræsenterer en stribe af de kompetencer, som vil bidrage til, at holdet får defensiv succes, og derudover passer René som person perfekt ind i vores kultur og klub, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

René Toft Hansen har tidligere spillet i Viborg HK, KIF Kolding, AG København, THW Kiel, Veszprém og S.L. Benfica.

Han har skrevet under på en treårig kontrakt med BSH.