Håndbold

Topklub får 'frygtindgydende' forsvar: - Noget af det vildeste jeg har set, siger ekspert

René Toft Hansen vil stadig spille med på landsholdet. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Bjerringbro-Silkeborg bliver meget farlige, hvis René Toft Hansen holder sig skadefri, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen.

René Toft Hansen vender hjem til den danske liga og Bjerringbro-Silkeborg (BSH) på en treårig kontrakt fra næste sæson.

Det kan blive stort for dansk håndbold og især BSH, men TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen er lidt forbeholden omkring, hvor stor betydning Toft reelt set kommer til at få for den midtjyske klub.

- Det er da en stor signing, men det kommer an på, om han kan spille. Han har en frygtelig skadeshistorik, og han så jo heller ikke ud som den René Toft, vi kender, ved EM i Sverige. Der havde han slet ikke den betydning for landsholdet, som vi alle havde håbet på og drømt om.

Det er noget af det vildeste, jeg har set - i hvert fald i dansk håndbold

Claus Møller Jacobsen om stregtrioen i Bjerringbro-Silkeborg

- Når han er i form og skadefri, er han jo en verdensklassespiller. Men jeg er meget, meget spændt på, om hans fysik kan holde til det. Det har set svært ud på det seneste for ham, siger han.

BSH får 'frygtindgydende forsvar'

Claus Møller Jakobsen er dog ikke i tvivl om, at hvis stregspilleren kan blive skaderne kvit, så ser det rigtig godt ud for BSH i næste sæson - især defensivt.

- Han jo en af de allerbedste midterforsvarer, der overhovedet er, når han er 100 procent klar. Han er en fantastisk dygtig forsvarsspiller og binder det sammen, så de får et frygtindgydende forsvar i BSH, det er der ingen tvivl om.

- Han er utrolig dygtig defensivt og kan også stadig noget offensivt. Men der mener jeg jo stadig, at BSH er rigtig godt dækket ind med Alexander Lynggaard og Jesper Nøddesbo, men hold da op for en stregtrio, de kan mønstre til næste sæson. Det er noget af det vildeste, jeg har set - i hvert fald i dansk håndbold.

Og det er netop i forsvaret, at BSH's cheftræner, Peter Bredsdorff-Larsen, har tiltænkt forsvarskrumtappen en stor rolle. Han kalder det selv for "en kæmpe gevinst", at det er lykkes klubben at hente så stor en profil.

- René repræsenterer en stribe af de kompetencer, som vil bidrage til, at holdet får defensiv succes, og derudover passer René som person perfekt ind i vores kultur og klub, siger Peter Bredsdorff-Larsen og fortsætter:

- De seneste mange sæsoner har Bjerringbro-Silkeborg været ligaens dygtigste til at score flest mål pr. angreb, og kan vi fortsætte med at levere angrebsspil på det niveau og samtidig gøre det vanskeligere for vores modstandere at score mål, så er vejen banet til en meget succesfuld sæson.

Jeg glæder mig til at komme hjem, være tæt på hele familien og besøge dem, man vil

René Toft Hansen

Hjemlandet trækker

Claus Møller Jakobsen er ikke i tvivl om, hvorfor Toft søger hjem.

- Selvfølgelig vil han til Danmark, fordi der er knap så lange rejser. Og træningsintensiteten kan han sikkert snakke med Peter Bredsdorff om, så de kan toppe ham til der, hvor han skal være klar.

Samarbejdet med Bjerringbro-Silkeborgs cheftræner er da heller ikke nyt for Toft. De to kender hinanden fra landsholdet, hvor Bredsdorff-Larsen var assistenttræner. Men det er ikke kun kendskabet til træneren, der trækker i forsvarspecialisten.

Både familien og et ønske om fortsat at være en del af landsholdet har medvirket til, at han vil være at finde i den danske liga fra næste sæson.

- Jeg glæder mig til at komme hjem, være tæt på hele familien og besøge dem, man vil. Et er at kommunikere over Facetime, men den fysiske kontakt har været et stort afsavn. Så det familiære har spillet en rigtig stor rolle, siger han.

- De (BSH, red.) har fået nogle gode tilgange, og jeg kender mange af spillerne. Det er en stærk og sund klub med en stærk sponsorkreds. Det er meget vigtigt at spille på et stærkt hold for at være en del af landsholdet. Så jeg er glad for, at muligheden opstod, siger René Toft Hansen til TV 2 SPORT.

René Toft Hansen har tidligere spillet i Viborg HK, KIF Kolding, AG København, THW Kiel, Veszprém og S.L. Benfica.