Håndbold

Afgørelse skuffer nedrykkede klubber: - Vores fest stopper her

Kasper Kisum og Nordsjælland Håndbold skal spille i første division i den kommende sæson.  TV 2 SPORT

Både Nordsjælland og Odder har planen klar for rykke op igen, men erkender, at de fredag er skuffede og ærgerlige.

Fredag blev komma byttet ud med punktum i sagen om den tidlige sæsonafslutning i de danske håndboldligaer som følge af coronavirussen.

EH Aalborg, Odder og Nordsjælland Håndbold er derfor officielt rykket ned, og stadfæstelsen fra Danmarks Idrætsforbunds Appelinstans ærgrer klubberne, det går hårdest ud over.

- Det er en stor skuffelse, men det er ikke sådan, at jeg går ud og kaster mig ud fra Lillebæltsbroen. Det er ikke en katastrofe. Det er en skuffelse, og det er fem skridt tilbage.

- Vi har kæmpet så godt, som vi kunne, og det har åbenbart ikke været godt nok. Vores fest stopper her, siger Nordsjælland-direktør Hans Peter Dueholm til TV 2 SPORT.

'Forløbet har ikke været fair'

De kan til næste sæson se frem mod at spille i landets næstbedste herreliga. Det kan Odder ikke. De bliver nemlig rykket ned til landets tredjebedste række.

- Det er skuffende. Vi mente jo og har ment hele vejen igennem, at vi havde juraen på vores side. Vi ved jo ikke endnu, hvad der har skabt udfaldet. Men vi vidste jo også godt, at det kunne gå begge veje.

- Jeg synes ikke, det er fair. Hvis man bruger ordet 'fair', så synes jeg, at det er det, der har karakteriseret hele forløbet: Det har ikke været fair, siger formand for Odder, Karsten Geertsen, til TV 2 SPORT.

Appelinstansen meddelte fredag deres afgørelse og gjorde det i samme ombæring klart, at de udarbejder en detaljeret begrundelse for beslutningen, der vil blive udsendt til parterne senest den 2. juli.

Indtil da har de to klubber svært ved at kommentere yderligere på afgørelsen.

Klubberne har i teorien muligheden for at appellere til den internationale sportsdomstol CAS, men dette er ikke et tema.

DHF-formand er lettet

Hos DHF er stemningen en anden. Her glæder man sig over at have fået medhold.

- Jeg er først og fremmest lettet over denne afslutning. Sagen har nu kørt længe med mange appeller. Vi har hele tiden troet på, at vi gjorde det rigtige, men det var på ingen måde nogen nem beslutning, da vi afsluttede sæsonen, siger DHF-formand Per Bertelsen i en pressemeddelse og tilføjer:

- Jeg har selvfølgelig ondt af de tre klubber, men nu håber jeg, at vi alle kan se frem mod en ny sæson.

Klubber har plan for fremtid klar

I både Odder og Nordsjælland har man kalkuleret med risikoen om ikke at få medhold.

Derfor har de ved siden af sagen arbejdet på et sportsligt setup, som de nu kommer til at tage i brug. Hos Nordsjælland Håndbold er de fortrøstningsfulde og håber på hurtig oprykning.

- Vi er klar og har stort set det samme hold som sidste år. Så vi håber på, at vores sponsorer vil bakke op. Vi er ikke slået ud af det her, men er rykket et lille skridt tilbage, siger Hans Peter Dueholm.

I Odder sigter de også efter hurtigt at komme op igen og har ligeledes en langsigtet plan.

- Vi havde håbet til det sidste, men vi er også klar til at spille andendivision og har en målsætning om at spille med i toppen af første division inden for maksimum tre år, siger Karsten Geertsen.

EH Aalborg har ikke vendt tilbage på TV 2 SPORTs henvendelser.