Håndbold

Danskerklubber får wildcards til Champions League

Stine Jørgensen og Bietigheim har fået et wildcard til næste sæsons Champions League. Ritzau Scanpix

Fredag blev der uddelt wildcards til næste sæsons Champions League. Og de er tilfaldet flere danskerklubber på både herre- og damesiden.

Det europæiske håndboldforbund har fredag offentliggjort, hvilke hold der i næste sæson får adgang til Champions League.

Og set med danske briller venter der en stor sæson i den præstigefulde turnering.

'Vi er meget stolte'

To danske klubber fra HTH-ligaen har sikret sig direkte adgang DELO EHF Champions League - Team Esbjerg ved at vinde ligaen, og Odense Håndbold på grund af dansk håndbolds fornemme ranglisteplacering i europæisk sammenhæng.

Næste sæson af den fine turnering kommer også til at have andet dansk aftryk på damesiden. For både Metz med Louise Burgaard, Gyor med Anne Mette Hansen og Valcea med Ann Grete Nørgaard har vundet hver deres nationale ligaer i den forgangne sæson.

Dertil har EHF uddelt wildcards til blandt andet Brest med Sandra Toft, Bietigheim med Trine Østergaard og Stine Jørgensen og til CSKA Moskva med træner Jan Leslie og Kathrine Heindahl.

Og det er noget, der bliver set frem til i Rusland, hvor Jan Leslie har stået i spidsen for hovedstadsklubben siden sidste år.

- Det er selvfølgelig rigtig stort. Det er vi meget stolte af. Det er vores anden sæson, og vi har spændende spillere på holdkortet. Men det kan godt være svært at gå ud og levere en kæmpe overraskelse, siger Jan Leslie til TV 2 SPORT.

Men det er noget han og spillerne har tænkt sig at forsøge.

Dansk islæt på otte hold

Også på herresiden kommer der til at være masser af dansk deltagelse at se frem til i VELUX EHF Champions League.

Inden fredagens uddeling af wildcards havde ti hold kvalificeret sig ved at vinde deres nationale ligaer.

Heriblandt Aalborg Håndbold, der kunne lade sig hylde som vindere, da den danske liga blev afblæst tidligere på året.

Fredag fik Nantes og den danske målmand Emil Nielsen en plads i det fine selskab. Også i norske Elverum, hvor Rasmus Boysen til daglig spiller, kan de glæde sig til spille med i den største håndboldturnering.

Udover Nantes, Aalborg og Elverum er der fire andre klubber af de i alt seksten, der har danske spillere på holdkortet. Det er klubberne Barcelona, Paris Saint-Germain, Kiel og Flensburg-Handewitt.

1. juli bliver der trukket lod til gruppespillets puljer for både herrer og damerne.