Håndbold

Disse spillere skal tage over for Stine Jørgensen, hvis Danmark skal have EM-succes

Landsholdet spiller EM på hjemmebane i december anført af Anne Mette Hansen (tv.), Sandra Toft (i midten) og Mie Højlund. Ritzau Scanpix

Danmark sluttede som nummer ni ved VM i Japan i 2019. Hvis det skal blive bedre til EM i år, skal særligt tre spillere toppræstere.

Da landsholdet for første gang var samlet på traditionel vis under den nye landstræner, Jesper Jensen, i sidste uge, manglede et velkendt ansigt.

Stine Jørgensen har valgt at tage en pause på landsholdet, og det betyder, at nye spillere må tage ansvar.

Og det er særligt tre spillere, som kommer til at trække et ekstra læs, hvis det skal blive til dansk succes ved EM på hjemmebane i december.

Det mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen.

- Sandra Toft, Anne Mette Hansen og Mie Højlund glæder jeg mig rigtig meget til at følge. Dem har jeg store forventninger til.

- Det er nogle af dem, som også har haft store roller før, siger eksperten, der dog også understreger, at de tre spillere naturligvis ikke kan løfte holdet alene.

Herunder kan du læse hans begrundelse.

Disse spillere skal føre Danmark til EM-succes på hjemmebane

 1. Sandra Toft

  Sandra Toft har i mange år været en fremtrædende skikkelse på det danske landshold.

  Alder: 30 år

  Landskampe: 121

  Peter Bruuns begrundelse

  - Sandra Toft er måske Danmarks allervigtigste spiller. Hun var bedste spiller ved den sidste slutrunde (VM i Japan red.), hvor hun også var den bedste målmand ved turneringen.

  - Hun skal fortsætte med at tage det kolossale ansvar, hvis Danmark skal have succes. Og hun skal spille med den autoritet, som hun har spillet med de seneste slutrunder – og specielt ved VM i Japan, hvor hun var helt outstanding.

  - De bolde hun redder er indimellem 100 procents chancer. Når forsvaret er spillet fuldstændigt tyndt, har hun lige det ekstraordinære, der gør, at hun redder dem. Hun er også blevet meget bedre i samarbejde med sit forsvar i forhold til langskuddene. Hun får en kæmpe rolle.

  - Hun kan være med til at løfte de nye, unge spillere. Der er stor autoritet omkring hende. Hun vil vinde, og det skal gerne smitte endnu mere af på de andre.

 2. Anne Mette Hansen

  Anne Mette Hansen spiller til daglig i den ungarske storklub Győr.

  Alder: 25 år

  Landskampe: 94

  Peter Bruuns begrundelse

  - Jeg har store forventninger til Anne Mette Hansen, og det har jeg haft i nogle år. Hun har også store forventninger til sig selv. Det er måske hendes allerstørste problem: At hun så gerne vil. Hun mangler at spille en slutrunde på et stabilt niveau. Vi har set hende spille rigtig gode kampe, men hun skal ramme sit topniveau over fem-seks-syv kampe, for at Danmark virkelig kan være med fremme. Det er både defensivt og offensivt.

  - Hun kommer også til at få en stor rolle defensivt, hvor hun indimellem kan være lidt for overtændt og få tåbelige udvisninger. Kan hun finde det rette tændingsniveau, så hun ikke bliver for ivrig, bliver hun en af de helt store nøgler for Danmark.

  - Hun har jo en kolossal fysik. Det handler om at få isoleret hende i mand-mand-situationer og få timet, at hun kan komme ind og udnytte fysikken. Hun er en spiller, som man virkelig slår sig på. Nogle gange kan det blive lidt for voldsomt – det er den balance, hun skal finde. Hun har også et rigtig godt skud, som hun bruger for lidt.

 3. Mie Højlund

  Mie Højlund er vant til at tage tæsk fra modstanderens forsvar.

  Alder: 22 år

  Landskampe: 32

  Peter Bruuns begrundelse

  - Jeg synes, hun er klar til at tage mere ansvar. Hun udnyttede det ansvar, hun fik til VM i Japan, rigtig flot. Hun har været med i nogle år nu. Hun har været plaget af skader, men hun har en fornuftig alder og har fået mere rutine.

  - Jeg forventer meget af hende, fordi hun har den x-factor, der skal til. Hun var også en af de positive oplevelser ved den seneste slutrunde (VM i 2019 red.). Hun har et dejligt gåpåmod, og hun angriber direkte på mål, som Danmark indimellem har savnet.

  - Hun er fantastisk spændstig og hurtig. Hun kan sætte sin direkte modstander, fordi hun er så eksplosiv. Og hun har et hurtigt aftræk. Samtidig kan hun sagtens følge med defensivt, selvom hun ikke er verdens største.