Håndbold

Aalborg-direktør om CL-gruppe: Tæt på drømmelodtrækning

Jan Larsen er tilfreds med udsigten til, at Aalborg skal møde tre deltagere fra Final 4 i Champions League.

Det er modstandere fra øverste hylde, der venter Aalborg Håndbold, når den nye sæson af Champions League begynder i september.

Således kom spanske Barcelona, Veszprem fra Ungarn og tyske THW Kiel op af bowlen til Aalborg, da der blev trukket lod onsdag. De tre klubber er alle med ved Final 4 senere i denne sæson.

- Jeg er rigtig tilfreds med lodtrækningens udfald – det er en yderst spændende pulje, vi er havnet i, indleder Aalborg-direktør Jan Larsen på klubbens hjemmeside.

- Barca, Veszprem og Kiel er alle deltagere ved Final 4, og der venter os selvfølgelig nogle brandkampe, hvor vi får mulighed for at teste os selv på allerøverste niveau.

De 16 deltagerklubber er delt ind i to grupper, og i gruppe B skal Aalborg desuden møde franske Nantes, HC Motor fra Ukraine, RK Celje fra Slovenien og kroatiske RK Zagreb.

- Kunne jeg helt selv have valgt, havde jeg gerne taget et nyt nordisk brag mod Elverum - men vi er stadig tæt på en drømmelodtrækning, siger Jan Larsen.

Aalborg spillede sig videre til ottendedelsfinalerne i den Champions League-turnering, der endnu ikke er afsluttet.

Nordjyderne skulle møde Porto, men på grund af coronakrisen blev det besluttet at springe over ottendedels- og kvartfinaler og hoppe direkte til Final 4 med deltagelse af de fire bedst placerede fra gruppefasen.

Formatet er ændret

I den kommende sæson er formatet ændret, og kun 16 klubber deltager.

De to bedste hold fra hver gruppe stryger direkte til kvartfinalerne, mens holdene, der slutter fra nummer tre til seks i hver gruppe, spiller playoffkampe om de sidste billetter til kvartfinalerne.

Men målet er stadig at gå videre.

- Vi havde store forhåbninger til vores chancer i den forgangne sæson, og vi er klar til at fortsætte, hvor vi slap, og på ny jagte store resultater på den internationale scene.

- Der venter os selvsagt mange svære udfordringer undervejs, men vi ved, at vi på vores bedste dage kan bide skeer med alle hold, lyder det fra Jan Larsen.