Håndbold

Tofts holdkammerat testet positiv for coronavirus: - Det er lidt surrealistisk

Sandra Toft, der har spillet 121 A-landskampe, har repræsenteret Brest Bretagne siden sommeren 2019. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Landsholdsmålmand Sandra Toft er ikke blandt de syv Brest-spillere, der er sendt i karantæne, efter én er testet positiv.

Efter fire måneders pause er det igen blevet tid til håndboldtræning i franske Brest Bretagne, men ugen er langt fra startet, som klubben håbede.

Mandag blev en af spillerne testet positiv for covid-19, og da hun havde spist med seks holdkammerater inden da, er alle syv røget i karantæne.

Sandra Toft og holdkammeraterne må derfor spejde længere tid efter en normal træning – men heldigvis for danskeren er hun ikke isoleret.

- De syv spillere, der er i karantæne, er selvfølgelig kede af at skulle sidde alene i deres lejlighed i to uger, når de også havde glædet sig til at mødes med holdet. Det er lidt surrealistisk – man er jo bare glad for, at det ikke er en selv, der er ramt af det, fortæller Sandra Toft til TV 2 SPORT.

Alle spillerne blev testet mandag, og de isolerede spillere skal derfor blive hjemme indtil mandag den 20. juli.

- Jeg havde glædet mig som et lille barn til i mandags, så man kunne slippe lidt mere for at træne alene - og så er det det, jeg må fortsætte med lidt endnu, siger landsholdsmålmanden og tilføjer:

- Indtil videre har jeg bare fortsat min fysiske træning alene, desværre – det er ret kedeligt. Vi har en løbetest i morgen (fredag, red.), og det er første gang, os andre spillere skal samles. Så af en eller anden mærkelig grund glæder jeg mig faktisk til den her løbetest, så vi kan blive samlet.

Aflyst teambuildingtur

På grund af karantænen misser de syv spillere holdets første samling. Det samme gælder klubbens venstreback Djurdjina Jaukovic som har problemer med sit visa.

Landsholdsmålmanden påpeger, at det 'har sat deres opstart lidt i stå', og at det på flere måder har sat sit præg på deres opstart.

- Vi skulle have været på en teambuildingtur i weekenden. Men det er der ikke rigtig nogen grund til, når vi mangler så mange spillere, så den er også blevet aflyst.

- På mandag er det planen, at vi skal starte med at træne sammen igen. Så jeg tror, det bliver mere normalt der, men ikke med særligt mange spillere, forklarer hun.

Sandra Toft og resten af Brest-holdet skal i kamp igen i september, hvor den franske liga efter planen genoptages. Her skal holdet også spille Champions League, efter de blev tildelt et wildcard af EHF.