Håndbold

Landin og Jacobsen kåret til verdens bedste

I 2019 var Niklas Landin verdens bedste herrehåndboldspiller og Nikolaj Jacobsen verdens bedste mandlige træner.

Det var svært at komme uden om det danske herrelandshold sidste år, da de helt suverænt blev verdensmester på hjemmebane.

Det er lørdag blevet bekræftet nok en gang, da Det Internationale Håndboldforbund (IHF) har kåret Niklas Landin og Nikolaj Jacobsen som henholdsvis verdens bedste mandlige spiller og verdens bedste mandlige træner.

Kåringen kommer på baggrund af et panel på 18 eksperter i form af ni fra IHF og ni af toplandstrænere, som har udvalgt fem nominerede. Herefter har offentligheden kunnet stemme.

Udover præstationen på det danske landshold belønnes begge for deres succes i tysk håndbold, hvor Landin imponerede for THW Kiel, og Nikolaj Jacobsen stod i spidsen for Rhein-Neckar Löwen.

Mens Landin vandt afstemningen klart, sneg Jacobsen lige akkurat forbi Norges landstræner, Christian Berge, skriver IHF i forbindelse med kåringen.

På kvindesiden blev Stine Bredal Oftedal kåret som 2019's bedste spiller, mens Hollands landstræner og klubtræner for Metz, Emmanuel Mayonnade, vandt trænerkategorien i året, hvor han førte Holland til VM-guld.