Håndbold

Abalo misser flere kampe for norsk hold på grund af skatteregler

Selvom franskmandens kontrakt lyder på ét år, kan han ende med kun at være i Norge i seks måneder.

Juli er for mange lig med sommerferie.

Men flere steder i sportens verden vender man nu tilbage til hallen, holdkammeraterne og den hårde træning.

Da den norske håndboldklub Elverum mødte ind for at starte forberedelserne til den kommende sæson mandag, var det dog uden deres nye franske holdkammerat, Luc Abalo.

Det var den eneste måde, vi havde råd til ham

Mads Frederiksen, daglig leder i Elverum Håndbold, om særaftale

Og han bliver heller ikke at finde i hallen det næste stykke tid.

For selvom Abalo har underskrevet en etårig kontrakt med Elverum for denne sæson, kommer franskmanden højest til at være i Norge i seks måneder og vil derfor misse opstarten og flere af de første kampe i sæsonen.

Det skyldes de norske regler for kunstnerafgift.

Hvis Abalo er i Norge i 183 dage eller mindre slipper Elverum nemlig for at betale 40-45 procent skat af franskmandens løn, sammenlignet med de 15 procent de betaler på nuværende tidspunkt. Lejlighed og bil betragtes også som løn og skal derfor også beskattes.

- Det var den eneste måde, vi havde råd til ham. Præcist, hvad vi sparer, er jeg ikke sikker på, fordi vi aldrig har set på andre løsninger, siger daglig leder for Elverum Håndbold, Mads Fredriksen, til TV 2 Norge.

- At kontrakten også inkluderer bolig og bil er næsten en selvfølge i udlandet, men det er ikke så almindeligt i Norge. Det er en stor udgift og måske den største udfordring med overgangen.

Misser flere ligakampe

Da den tredobbelte VM- og EM-guldvinders overraskende skifte fra franske Paris Saint-Germain til Elverum blev annonceret i slutningen af maj, var det til stor glæde for en af klubbens danske spillere Rasmus Boysen.

Men den danske forsvarsspecialist må altså vente lidt endnu, før han kan spille sammen med 35-årige franskmand.

- Abalo flytter til Norge permanent mellem 10. og 15. september. Indtil da træner han sammen med Paris Saint-Gemain, mens han har en tæt dialog med det franske landsholds fysiske træner og os, siger Mads Frederiksen.

Den første spillerunde i REMA 1000-ligaen er søndag 30. august.