Håndbold

GOG-profil ramt af alvorlig skade

Mandag aften sprang Emil Lærke akillessenen til GOG's træning. Han forventes ude i et halvt år.

Fem dage.

Længere tid nåede stortalentet Emil Lærke ikke at være tilbage på træningsbanen med GOG, før han sprang sin akillessene mandag aften.

Skaden skete i et solouheld, da der blev spillet til to mål.

- Jeg var nået ned til omkring egen tremeter, da det føltes, som om at jeg blev sparket i læggen. Jeg prøvede at komme op at stå, men det kunne jeg overhovedet ikke, siger Emil Lærke til Fyens.dk.

Først klar i februar

Efter træningen var han et smut forbi skadestuen, hvor han fik at vide, at akillessenen er sprunget i den øverste del af læggen.

Den første melding lyder derfor, at GOG må undvære venstrebacken i den første halvdel af næste sæson, der starter 4. september for den fynske klub.

Hvis der skal findes noget positivt i situationen, så er det, at det er højre akillessene, der er sprunget, og dermed er det ikke gået ud over det ben, han sætter af på.

Fire uger med skinne

Nu kan Emil Lærke se frem til nogle uger med skinne på benet.

- Jeg har fået en skinne på, hvor vinklen skal reguleres fire gange, inde jeg forhåbentlig om fire uger kan komme ned på flad fod. Om en uge skal jeg scannes igen for at se, om senen er begyndt at vokse sammen igen. Er den det, kan jeg undgå en operation.

Skaden kommer på et ærgerligt tidspunkt i den unge spillers karriere. Med afgangen af Lasse Møller til Flensburg-Handewitt var Lærke udset en rolle som førstevalg på venstrebacken i den fynske klub.

Den 21-årige spiller har kontrakt med ligamandskabet frem til sommeren 2022.