Håndbold

Håndboldslutrunde i Danmark i fare uden økonomisk garanti

Værtskabet for EM i håndbold skal hænge sammen økonomisk, siger DHF-formand Per Bertelsen.

Danmark kan ende med at droppe sit delvise værtskab ved kvindernes EM i håndbold, hvis der ikke stilles en økonomisk garanti fra Det Europæiske Håndboldforbund (EHF).

Det siger formanden for Dansk Håndbold Forbund (DHF), Per Bertelsen, til B.T.

- Vi vil gøre alt for at få det her gennemført. Men det skal også hænge sammen og give mening for os. Ellers er der garanteret et eller andet land, som gerne vil tage over, hvor omkostningsniveauet er væsentligt lavere end hos os, siger han til avisen.

Danmark er sammen med Norge vært for håndboldslutrunden, som efter planen skal afvikles 3. til 20. december.

Bertelsen tilføjer, at han har drøftet situationen med Kåre Geir Lio, der er præsident i Norges håndboldforbund, og de er enige om at sige nej, hvis der ikke er økonomisk sikkerhed.

Han understreger dog også, at man ikke kan stille det så firkantet op, at EM-slutrunde er i fare, hvis ikke EHF dækker underskuddet.

- Jeg vil ikke sige det sådan. Jeg vil sige det omvendt. Vi er stadig interesseret i at afholde det. Men vi er ikke interesseret i at sætte mange millioner på spil for det.

Kan muligvis ikke fylde tilskuerne

Problemet er, at coronapandemien indtil videre gør det umuligt at fylde tribunerne til kampene, hvilket er landenes indtægtskilde.

Danmark og Norge efterspørger en plan for, hvordan de to nationer skal undgå at stå tilbage med en stor regning.

- Der skal simpelthen laves en plan for, hvordan gradueringen bliver, alt afhængig af om vi får lov at tage 10, 25, 50 – og så fremdeles – procents kapacitet ind i hallerne. Og så må EHF finde ud af, om de vil være med til det eller ej. Det er det, vi diskuterer. Og på et tidspunkt skal vi jo nå frem til en beslutning, siger Per Bertelsen.

'Det er ikke et scenarie, at EM bliver aflyst'

EHF fortæller til TV 2 SPORT, at de stadig forhandler og snakker om den kommende slutrunde.

- EHF er i tætte forhandlinger med organisationen, og vi forventer at have et overblik over programmet, spillehallerne og omstændighederne for EHF Euro 2020 i slutningen af august, skriver EHF i en mail til TV 2 SPORT.

- De nuværende scenarier, der blev diskuteret, inkluderer at afholde EM som planlagt, et scenarie med færre tilskuere og et reducere antal spillesteder. Der er intet scenarie, der forestiller sig, at EM ikke finder sted.

De danske håndboldkvinder er i gruppe med Frankrig, Montenegro og Slovenien ved EM.

Danmark var senest medvært for en håndboldslutrunde i 2019, hvor det danske herrelandshold løb med VM-guld.