Håndbold

- Det værste, der kunne ske for Esbjerg, siger Nyegaard

Team Esbjergs frygt for en alvorlig knæskade til Estavana Polman holdt desværre stik. Niels Husted / © Niels Husted

Team Esbjerg-profilen Estavana Polman forventes ude hele næste sæson, da hun har revet sit korsbånd over.

Glæden ved at vende tilbage til håndboldbanen blev hurtigt vendt til smerte for Estavana Polman.

Hollænderen nåede blot at træne med holdkammeraterne i Team Esbjerg i tre uger efter coronapausen, inden hun torsdag pådrog sig en knæskade.

Lørdag bekræftede klubben, at Estavana Polman har revet korsbåndet over i højre knæ, og at hun forventes ude hele sæsonen.

Et enormt tab for den vestjyske topklub, vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Af alle grimme ting, der kunne ske for Esbjerg, er det her det værste. Det er en lederfigur og et totalt omdrejningspunkt. Det er Estavana Polman, der – selvfølgelig sammen med en masse dygtige spillere – har x-factoren, der gør, at Esbjerg lige løfter sig op på et helt, helt andet niveau – også et europæisk niveau.

- Der kan jeg godt forstå, hvis de lige triller en tåre. Det er ikke kun i Esbjerg – det er også den hollandske landstræner Emmanuel Mayonnade. Jeg vil heller ikke tro, at han har det godt.

En spiller af den ekstraordinære klasse erstatter man ikke 1:1

Jesper Jensen, træner i Team Esbjerg

Estavana Polman har spillet for Team Esbjerg siden 2013 og har både vundet det danske mesterskab og pokalfinalen.

En erstatning er nødvendig

I mange år har den rutinerede hollænder været en stor profil for Team Esbjerg. I den seneste sæson blev hun for eksempel topscorer på holdet med 96 mål, mens hun leverede 66 assists i 18 ligakampe.

Med andre ord bliver hun på papiret vanskelig at erstatte – men ifølge Bent Nyegaard bliver klubben nødt til at gøre forsøget.

- Med det program, de har, siger logikken, at de skal ud at hente en spiller mere. Men det er op til Jesper Jensen at vurdere – det er en meget svær situation at stå i på det her tidspunkt. Det er lige til sæsonstart, alle kontrakter er på plads, og det er forbandelsens værk.

- Det drejer sig også om at finde en, der kan gavne helheden. Du finder jo ikke en som Estavana Polman, så det bliver noget andet, siger håndboldeksperten.

Hos de forsvarende danmarksmestre er de også bekymrede, men vil prøve at finde en ny spiller inden sæsonstart.

- Vi er først og fremmest vildt kede af det på ”Essies” vegne, og dernæst er det selvsagt et hårdt slag for os og vores ambitioner om at placere os helt fremme i dansk og europæisk klubhåndbold. Vi går nu i markedet for at finde en erstatning, men en spiller af den ekstraordinære klasse erstatter man ikke 1:1, siger Team Esbjerg-træner Jesper Jensen i en pressemeddelelse.

Estavana Polman var i december 2019 med til at hente Hollands første verdensmesterskab i håndbold.

Stadig gode medaljechancer i Danmark

I tre af de seneste fem sæsoner er Team Esbjerg løbet med den store pokal i dameligaen.

Holdet skal forsøge at gentage den bedrift i den kommende sæson, ligesom Champions League kommer på programmet - begge dele altså uden Estavana Polman på holdkortet.

- Når vi kigger i Danmark, er Esbjerg stadig en afgørende faktor i toppen af dameligaen – også uden Estavana Polman. Det er et meget velfungerende og stærkt mandskab, hvor de også får tilgang af eksempelvis Mette Tranborg, siger Bent Nyegaard og tilføjer:

- Toppen af den danske liga kommer ikke i fare, men i forhold til drømmen om Europa og at bygge videre på alt det, de har gjort indtil nu, er det et stort slag.

Team Esbjerg spiller sæsonens første kamp lørdag den 22. august, hvor Odense Håndbold venter.