Håndbold

Coronavirus stod i vejen for Helle Thomsens vej til storklub

Helle Thomsen havde muligheden for at blive cheftræner i Rostov-Don, men usikkerheden om et visum fik hende til at takke nej.

Helle Thomsen har prøvet lidt af hvert i sin fornemme trænerkarriere.

Den 49-årige dansker har blandt andet vundet danske mesterskaber med FC Midtjylland og guidet det hollandske kvindelandshold til EM- og VM-medaljer. Derudover har hun også været forbi storklubben CMS Bucuresti, mens Thomsen senest stod i spidsen for norske Molde.

Kastamonu er langt efter de bedste hold

Helle Thomsen om Kastamonus' internationale niveau.

Onsdag kom det så frem, at den populære danske håndboldtræner skal prøve noget helt nyt. Hun fortsætter karrieren på hidtil ukendt grund - i den tyrkiske klub Kastamonu.

- Det er en spændende, ny udfordring. Det er lidt det, jeg har søgt efter, fortæller Helle Thomsen til TV 2 SPORT om sit skifte til de for de fleste ukendte, tyrkiske mestre.

Jobbet hos Kastamonu i det nordlige Tyrkiet har den danske træner takket ja til, selvom hun havde muligheden for endnu en tjans på absolut øverste niveau.

Helle Thomsen havde nemlig et tilbud på hånden om at blive træner for den russiske storklub Rostov-Don, der i de seneste år har været fast inventar i Champions League og vandt sølv i 2019.

- Det var interessant, da de ringede til mig, men jeg vil gerne være super professionel, hvis jeg skal træne en klub som Rostov-Don, og jeg vidste ikke, hvornår jeg kunne få visum og komme ind i Rusland grundet coronavirus, siger Helle Thomsen til TV 2 SPORT.

- Det betød, at jeg potentielt først ville kunne ende i Rostov, når de var kommet i gang med at spille kampe. Det ville have været useriøst og uprofessionelt at komme til uden at have været med i en hel opstart.

Et helt nyt kapitel

I stedet endte den tidligere hollandske landstræner med at sætte signatur på en kontrakt med den tyrkiske klub.

Og Helle Thomsen lægger ikke skjul på, at det er en helt anden udfordring, der venter hende i Tyrkiet, end hvis hun havde taget imod tilbuddet om jobbet hos de mangefoldige russiske mestre.

- Kastamonu er langt efter de bedste hold. De kan sagtens spille håndbold, men hvis du snakker Champions League, så er de langt, langt fra, lyder den ærlige vurdering fra den succesfulde danske træner.

Du har haft flere forskellige topjobs – hvad er det, vi ikke ved om tyrkisk håndbold, der gør, at du skal derned nu?

- Der er mange ting, man ikke ved om tyrkisk håndbold, og det bliver også et helt nyt kapitel for mig. Det er en klub, som gerne vil satse lidt. Det er en klub, der gerne vil prøve at være lidt med i Europa – om man så når det, det ved man aldrig.

- Men de vil træne seriøst og bygge noget op, og det er spændende at kunne være med til.

I den kommende sæson er Kastamonu med i European Handball League, som er afløseren for den tidligere EHF Cup-turnering.

Tyrkerne forsøgte at få et wildcard til Champions League, men Kastamonu var ikke et af de syv hold, som det europæiske håndboldforbund EHF valgte at give tildele adgang til den fineste klubturnering af dem alle.