Håndbold

Officielt: Helle Thomsen bliver træner for europæisk klub

Helle Thomsen har brugt de seneste to år i norske Molde, men har tidligere været både hollandsk og svensk landstræner.  Anne-christine Poujoulat / Scanpix Denmark

Det tyrkiske mesterhold, Kastamonu, har lavet en aftale med danske Helle Thomsen.

Opdateret: Det, som TV 2 SPORT erfarede i formiddag, er blevet officielt nu. Helle Thomsen skal være træner for tyrkisk topklub.

Dermed skal Helle Thomsen igen på trænereventyr ude i det store håndboldeuropa.

Den 49-årige frederikshavner er blevet præsenteret til en - i håndboldsammenhæng - eksotisk adresse. Det er nemlig i den tyrkiske klub Kastamonu, at Helle Thomsen fremover skal være træner.

- Helle Thomsen, der har arbejdet som landstræner for Sverige og Holland, har vundet mange trofæer, står i spidsen for vores hold næste sæson. Vi glæder os over det, som, vi tror, vil give et unikt bidrag til Kastamonu og til tyrkisk håndbold - og vi ønsker, at vores hold får en succesrig sæson, skriver holdet på Instagram.

Kastamonu ligger i det nordlige Tyrkiet, og byens håndboldkvinder blev tyrkiske mestre i 2019.

I de seneste sæsoner har klubben spillet med i den europæisk EHF Cup og har blandt andet en storsejr på 28-15 over Viborg HK i 2018 skrevet i historiebøgerne.

Takkede nej til job i storklub

Da TV 2 SPORT kunne erfare skiftet, lykkedes det ikke at få en kommentar fra Helle Thomsen, der på rygteplan også har været nævnt som et emne i den russiske storklub Rostov-Don - en forbindelse, som den danske træners agent til gengæld bekræfter.

- Det er korrekt, at Helle har sagt nej til Rostov-Don. Hun skal ikke til Rusland, siger agenten Michael Hansen fra Connect til TV 2 SPORT.

I den kommende sæson er Kastamonu med i European Handball League, som er afløseren for den tidligere EHF Cup-turnering. Tyrkerne forsøgte at få et wildcard til Champions League, men Kastamonu var ikke et af de syv hold, som det europæiske håndboldforbund EHF valgte at give wildcard til.

Helle Thomsen har de seneste to sæsoner været træner i den norske klub Molde. Inden da var hun i den rumænske storklub CSM Bucuresti, indtil hun blev fyret i marts 2018.

Hun har to danske mesterskaber og tre pokaltitler med FC Midtjylland på sit CV fra de fire sæsoner fra 2012 til 2016, hvor hun var i klubben, som i dag hedder Herning-Ikast Håndbold. Hun har også vundet EM-sølv med Sverige og både EM-sølv, EM-bronze og en VM-bronze som hollandsk landstræner.