Håndbold

Alvorlig skade til profil er et 'kæmpe tab' for GOG

Manglen på GOGs eneste venstreback, Emil Lærke, gør, at klubben er nødt til at lægge alle planer for holdet om. Det kan vise sig at blive positivt.

Trænerteamet i GOG er gået i tænkeboks for at få enderne til at mødes i den traditionsrige klub, der drømmer om medaljer.

Klubben har nemlig et tomrum, der skal fyldes, efter stortalentet og holdets eneste deciderede ventreback, Emil Lærke, tilbage i juli måned sprang akillessenen efter blot fem træninger tilbage på halgulvet.

Venstrebacken var udset til at få en central rolle hos fynboerne i samspil med nyankomne Morten Olsen, men forventes ikke tilbage før i sidste halvdel af sæsonen.

Det har tvunget klubbens træner, Nicolej Krickau, til at ændre alle planerne for holdet.

- På kort sigt og på den tegning, der var til holdet, er der rigtig mange ting, der er ændret, siger GOG-træner Nicolej Krickau til TV 2 SPORT og uddyber:

- Det er et kæmpe tab. I forvejen har vi jo satset lidt smallere, end vi plejer, på de højrehåndede bagspillere, så på den måde var det ikke lige Lærke, som skulle blive skadet, siger han.

At trænerteamet er nødt til at tænke i alternative baner, når de bygger holdet op til sæsonen, er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting. I sidste ende kan det komme dem til gode fremadrettet, at hvis de er i stand til at omstille sig og stadig præstere.

- Det, der kommer ud på den anden side, bliver bare noget andet og måske også til inspiration for os på længere sigt. Forhåbentlig får vi Lærke med igen, men så har vi haft en gylden mulighed for at give Simon Pytlick vanvittigt god erfaring. Måske har vi også tvunget os selv til at være lidt mere kreative, end vi ellers ville have været.

- Så vi håber i sidste ende, at vi kommer stærkt ud, siger Krickau.

Fortrøstningsfulde landsholdsspillere

De to nyankomne landsholdsspillere Morten Olsen og Anders Zachariassen er ikke i tvivl om, at tabet af Emil Lærke betyder, at vejen til medaljer bliver en anelse sværere. Men de tror og håber på, at holdet står stærk, når sæsonen går i gang.

- Med en skade til Lærke har vi mistet nogle spidskompetencer på holdet. Så vi skal grave endnu dybere, og så må vi se, om vi kan få løst den situation. Forhåbentlig har vi Lærke med til sidst, og det kan måske give os lidt til allersidst, når vi står i slutspillet, siger Morten Olsen.

Zachariassen er fortrøstningsfuld, og han er sikker på, at holdet nok skal finde nogle alternativer, så de er klar til sæsonen.

- Det må vi jo lige finde ud af, hvordan vi får løst den her mangel på Lærke. Jeg går da ud fra, at det hold, vi har, er stærkt, og vi rykker bare endnu tættere sammen. Indtil videre har det set fint ud. Så der er ingen tvivl om, at det bliver med gode ambitioner, siger Anders Zachariassen.

Inden GOG-mandskabet tager hul på ligaen den 4. september mod Lemvig, venter tre træningskampe og en pokalkamp, hvor de har mulighed for at teste holdet.