Håndbold

- Benet er som delt i to, siger Polman efter alvorlig skade

Estavana Polman kalder langtidsskade for et slag i ansigtet. Hollænderen skal opereres onsdag.

Lørdag 1. august fik Team Esbjerg-stjernen en nedslående besked.

Hun har revet sit korsbånd over i højre knæ og misser derfor hele den kommende sæson. Efter at have haft nogle dage til at fordøje skuffelsen forsøger hun at se fremad og positivt på tingene.

- Det var et slag i ansigtet. Man tænker: ”Okay, det er slut nu.” Men på dét tidspunkt trykkede jeg på knappen: Livet går videre, siger den hollandske verdensmester til TV 2 SPORT.

Trods skaden, der kræver krykker og lang genoptræning, er hun taget med på træningslejr sammen med resten af holdet i Lalandia i Billund.

- Jeg kan stadig mærke det. Benet er som delt i to dele, siger Polman.

Hun pådrog sig den forfærdelige skade under en træning sammen med Odense Håndbold.

- Det er selvfølgelig noget lort. Det er ikke noget, man kan planlægge. Ting sker af en årsag, men den har jeg ikke fundet endnu.

Team Esbjerg-træner leder efter løsninger

Onsdag skal Polman opereres. Mens hun går og venter på det, bruger Team Esbjerg-træner Jesper Jensen tiden på at finde løsninger, der skal bringe mestrene videre.

- Man erstatter ikke Polman én til én. Men jeg synes, vi har rigtig mange kompetencer, som vi ikke fuldt ud brugte, fordi det ikke var nødvendigt i sidste sæson. Hun vandt rigtig mange dueller for os, og så skulle alle andre bare sørge for at udnytte det overtal, hun skabte.

De arbejder på en løsning, der ikke kommer til at koste klubben økonomisk. Dette primært på grund af coronapandemien.

- Vi prøver at se tiden an og være lidt fornuftige. Vi kommer ikke på nogen måde til at sætte klubbens økonomi på spil for at hente en erstatning for Polman, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg uden Polman åbner sæsonen 22. august på udebane mod Odense Håndbold.