Håndbold

Thomas Mogensen overvejede karrierestop efter 'sure dage' i Skjern

Thomas Mogensen har skiftet Skjern-trøjen ud med en Sønderjyske-trøje. Sportxpress / Ritzau Scanpix

Thomas Mogensen har genfundet håndboldglæden i Sønderjyske. Men faktisk var han tæt på at stoppe karrieren inden skiftet til Sønderjylland.

For håndboldspilleren Thomas Mogensen ser det lyst ud i øjeblikket.

Hans nye hjemmebanetrøje i Sønderjyske er lyseblå. Og håbet er lysegrønt.

Men før skiftet til netop Sønderjyske denne sommer var håndboldhumøret knap så højt hos Mogensen. Faktisk var lysten til håndbold så fraværende, at han var tæt på at stoppe karrieren som aktiv.

- Ja, jeg var nået dertil, hvor jeg bare var færdig. Så den diskussion havde jeg da meget med mig selv inde i hovedet, da det begyndte at være rigtigt surt, om jeg egentlig bare skulle sige, at det var det.

- I den alder ville ingen nok kigge skævt til mig, hvis jeg stoppede, siger Thomas Mogensen til TV 2 SPORT.

Problemfyldt ophold i Skjern

I 2018 vendte Thomas Mogensen hjem til Danmark og en kontrakt hos Skjern Håndbold efter mere end ti år i tysk håndbold hos Flensburg-Handewitt. Mogensen blev dog boende i Flensborg med sin familie.

Og de to år hos Skjern gik på ingen måde, som den 37-årige bagspiller havde håbet. Blandt andet fordi den lange køretur fra Flensborg til Skjern ikke fungerede for ham.

- Det hele hænger sammen. Hvis jeg ikke føler, at det, jeg render rundt og laver og den tid, jeg bruger på det, giver mening for mig, så mister jeg også hurtigt motivationen. Det gjorde, at der blev for mange sure dage i håndbolden lige pludselig, som jeg ikke havde været vant til.

- Nej, jeg var ikke tilfreds med de to år. Men det er jo også for mig for let bare at sige, at enten fungerer det, eller også fungerer det ikke. Der var jo også momenter i Skjern, som var fede. Så jeg kan heller ikke bare sige, jeg har fortrudt de to år.

- Men jeg to en chance og et valg om noget nyt, og det viste sig jo så over de to år, at det måske ikke lykkedes, som hverken jeg eller Skjern havde ønsket. Og hvad det lige præcis er, det ved jeg ikke. Der er selvfølgelig en lang køretur. Der er noget med min rolle. Der var så mange ting, der måske tog lidt fra forskellige steder, så den samlede pakke ikke blev så god, som hverken jeg eller Skjern havde håbet på, siger Thomas Mogensen.

Derfor sluttede samarbejdet mellem Skjern og Mogensen efter sidste sæson. Men istedet for et muligt karrierestop valgte han altså at gå en anden vej. At give det endnu et skud. Og at finde en arbejdsgiver tættere på Flensborg.

Motivationen spirer

I maj blev aftalen mellem Sønderjyske Håndbold og Thomas Mogensen annonceret, og siden starten af juli har den tidligere landsholdsspiller officielt været sønderjyske-spiller.

Og nu - godt en måned senere - er han glad forat have givet håndboldlivet endnu en chance. For motivationen spirer.

- Jeg havde en mavefornemmelse, der sagde, at jeg ikke var færdig med håndbolden. Og derfor er jeg rigtig, rigtig glad for, at den første måned har bevist, at det er jeg ikke. Kroppen kan holde til det. Jeg har lyst til at bidrage både på og uden for banen. Jeg har lyst til at lægge alle de der træningstimer i det.

- Og den sidste måned har jeg været glad, fyldt med overskud og motiveret. Og når man rammer det, så er det i hvert fald lettere. Der er jo ikke nogen, der ved, hvad jeg kommer til at bidrage med for Sønderjyske. Men grundlaget er bedre end længe, siger Thomas Mogensen, der dog ikke tør spå om klubbens muligheder i den kommende sæson:

- Jeg synes, vi har et sindssygt spændende hold, og jeg glæder mig helt vildt til næste sæson. Jeg er ikke så glad for at snakke placeringer, men vi vil rigtigt gerne i slutspillet, og det synes jeg også, vi har holdet til, siger han.

Og så har han det godt med, at være på et hold, der er nogle lidt anderledes forventinger til end tidligere.

- Jeg har også erkendt, at vi ikke er favoritter til at vinde det ene eller det andet. Det handler ikke længere om guld og medaljer for mig, og det, tror jeg også, har været en proces at erkende, at jeg ikke kun skal tælle titler. Jeg har da også vundet mange - og vil da også gerne have flere - men for mig skal der mere til nu for at få hele pakken ved at spille håndbold.

Sønderjyskes første kamp i den nye sæson af Herreligaen venter den 2. september.

Modstander? Skjern Håndbold.