Håndbold

Odense-træner forbliver japansk landstræner til og med OL næste år

Ulrik Kirkely får lov at fortsætte som japansk kvindelandstræner i den kommende sæson, hvor han også skal stå i spidsen for Odense Håndbold.

Ulrik Kirkely skulle være stoppet som landstræner for Japans kvinder efter OL denne sommer og dermed kun have sit nye arbejde som træner i Odense Håndbold at tænke på.

Men så blev OL udskudt til 2021, og nu er både Kirkely, klubben og det japanske håndboldforbund blevet enige om, at den danske træner får lov at træne begge hold i det kommende år, så han alligevel får lov at føre japanerne til OL.

- Jeg er yderst taknemmelig over den måde, som Odense Håndbold professionelt har håndteret denne forespørgsel fra JHA (red. Japan Handball Association) på. Det føles helt rigtigt at få lov til at gøre arbejdet færdigt med det japanske landshold til OL i Tokyo i 2021 efter mere end fire års samarbejde, siger Ulrik Kirkely på Odense Håndbolds hjemmeside.

Klubbens administerende direktør, Lars Peter Hermansen, fortæller, at det ikke får negative konsekvenser for trænergerningen på Fyn.

- Vi har haft en god og konstruktiv drøftelse med Ulrik om muligheden for, at han kunne færdiggøre og afslutte sit arbejde med det japanske kvindelandshold med OL 2021. Det har vi i samarbejde med Ulrik og Japan Handball Association fundet en god model for, uden at det vil have en negativ indvirkning på Ulriks arbejde i Odense Håndbold, siger han.

Kirkelys bedste resultat med Japans kvinder er en tiendeplads ved VM sidste år og en andenplads ved de asiatiske mesterskaber i 2017 og 2018.

- Jeg ser frem til et travlt år, hvor vi i Odense Håndbold har store ambitioner med vores hold, og disse ambitioner er bestemt ikke blevet mindre. Tværtimod, siger den 48-årige træner.

- Jeg glæder mig til at arbejde fokuseret sammen med spillerne og lederne i vores fælles mål mod at skabe et absolut tophold i ligaen og udfordre de bedste i Champions League.

Odense Håndbolds første ligakamp spilles den 22. august, hvor holdet på hjemmebane møder Team Esbjerg.