Håndbold

Seks år gammel karantæne kostede landsholdsspiller debut

GOG’s nye stregspiller Anders Zachariassen missede sin første betydningsfulde kamp, og årsagen til dette skal vi seks år tilbage for at finde.

Anders Zachariassen blev indhentet af fortiden, da GOG-holdet spillede sin første betydningsfulde kamp i sæsonen, da de mødte Otterup HK i pokalturneringen onsdag aften.

For imens Morten Olsen fik sin officielle debut for det fynske hold, måtte Anders Zachariassen vente på sin, da han sad på bænken i hele kampen.

Cheftræner Nicolej Krickau fortæller, at det ikke var hans beslutning at udelade stregspilleren.

- Det er en gammel karantæne, som han fik for seks år siden i SønderjyskE-tiden, som vi lige skulle have udstået her. Det er heldigvis overstået nu, siger Krickau med et smil på læben til TV 2 SPORT.

Anders Zachariassen spillede i SønderjyskE Håndbold fra 2010 til 2014, hvorefter han rejste til Flensburg-Handewitt, hvor GOG har hentet ham.

Det var i den sidste kamp i SønderjyskE, hvor han fik skrabet karantænen til sig, og som han nu har afsonet.

Karantænen stammer fra den meget omtalte 'bødekassesag', hvor Bjerringbro-Silkeborgs håndboldspillere gav Sønderjyskes bødekasse 15.000 kroner før en kamp mod Skanderborg i sidste sæson. For hvis Sønderjyske vandt, ville det sende BSV (nuværende BSH, red.) i slutspillet.

Der var gang i den, så det var en fed kamp for os

Morten Olsen

Olsen glæder sig over debut

En anden, der dog fik ”debut” onsdag aften, var landsholdskollegaen Morten Olsen, der dog spillede i klubben fra 2003 til 2005.

Han glæder sig over, at de endelig er i gang igen, selvom Zachariassen ikke var med.

- Det var super. Det var en fed stemning, og der var gang i den, så det var en fed kamp for os, siger Morten Olsen.

- Det er meget tidligt i sæsonen, vi har kun været samlet i lidt under en måned. Men pludselig kommer der noget på spil, og så er det bare noget andet end at spille træningskampe. Vi vinder med 13 mål, så det er en god start for os.

GOG vandt kampen med 37-24 og er dermed videre i pokalturneringen.

De gulblusede spiller sin første kamp i ligaen 4. september, når de møder Lemvig på hjemmebane.