Håndbold

Klubben troede, at dansk veteran var udtaget til landsholdet: - De var helt oppe at køre

Ann Grete Nørgaards klub var overbevist om, at deres danske veteranfløj var udtaget til det danske landshold. Der er dog tale om en misforståelse.

Ann Grete Nørgaards rumænske klub, SCM Râmnicu Vâlcea, blev både stolt og glad, da en mail fra Dansk Håndbold Forbund tikkede ind i indbakken fredag morgen.

- Vores mediemand var helt oppe at køre, siger Ann Grete Nørgaard til TV 2 SPORT.

I mailen stod der, at der er en mulighed for, at det danske landshold skal låne den danske fløj til næste måneds Golden League-turnering. Ordlyden af beskeden, som var på dansk, tolkede Nørgaard og klubben ikke helt ens.

Klubben var nemlig overbevist om, at der er tale om en landsholdsudtagelse.

- Jeg sagde "jo jo, men rolig nu, Det er ikke en udtagelse". Han sagde "nej, nej, men der står jo de her datoer". De var helt oppe at køre, og det bliver lidt lost in translation, når det er fra engelsk til rumænsk og med noget Google Translate inde over. Der er nogle udfordringer.

Fredag formiddag strøg den rumænske klubs mediemand til tasterne på holdets Facebook-side, hvor han delte den glædelige "nyhed".

- Ann Grete Nørgaard er udtaget til det danske landshold til næste måned. Den kendte Golden League-turnering vil være den første turnering, hvor vores spiller vil repræsentere sit land, skrev klubben.

Glæder sig over at være i landsholdsbetragtning

Ann Grete Nørgaard kunne ikke lade være med at grine ad hele misforståelsen, og hun havde ikke forventet, at klubben ville lave en nyhed om det.

Misforståelse eller ej så drømmer den tidligere Viborg HK-fløj om at vende tilbage til landsholdet.

- Det er super, super dejligt at være i betragtning igen. Det er jeg selvfølgelig glad for, men jeg ved også godt, at det ikke er en udtagelse. Jeg vil selvfølgelig gå efter det, og det er det, jeg knokler for hernede. Men jeg tager det lige oppefra og ned.

Hendes seneste landskamp var en OL-kvalifikationskamp mod Uruguay i 2016, hvor hun scorede seks mål.

Landstræner Jesper Jensen er ikke vendt tilbage på TV 2 SPORTs henvendelser fredag formiddag.

Golden League begynder den 28. september. Til den tid vil Ann Grete Nørgaard være 37 år.