Håndbold

Søndergaard ville gerne, men kan ikke afvise comeback

Kasper Søndergaards debut som assistenttræner endte med sejr. Selvom han ikke selv er meget for det, kan han ikke afvise et comeback på banen.

Torsdag aften var Kasper Søndergaard tilbage i håndboldhallen i Skive, hvor han 90’erne for alvor fik gang i sin karriere.

Denne gang var det dog ikke for at klistre fingrene i harpiks, men for at tage hul på et nyt kapitel i håndboldlivet som assistenttræner i Skjern.

- Vi skal vinde en titel, og så skal vi jo starte med at vinde i dag, lød det fra hovedpersonen selv før pokalkampen mod barndomsklubben.

Søndergaard stoppede sin aktive karriere efter seneste sæson efter ni år i Skjern og overgik til trænergerningen. Alligevel var han omklædt før torsdagens kamp for en sikkerheds skyld på grund af skader.

- Jeg har tabt mig seks-syv kilo, for musklerne er forsvundet lidt. Så jeg skal helst ikke ind til nogle af de store drenge, siger han med et smil og forklarer, at meget skal gå galt, før han bliver at finde på en håndboldbane igen.

- Det kan jeg afvise (at gøre comeback, red.). Eller det kan jeg jo egentlig ikke, for hvis der kommer en masse skader, så er jeg klar til at hjælpe, men der skal komme rigtig mange skader.

Kasper Søndergaard slap med skrækken mod Skive, som Skjern slog med 31-21 med assistenten siddende på bænken gennem hele kampen.

Eggert: Vi er vildt glade

Søndergaard fortæller, at han som assistent skal rådgive om angrebsspillet og samtidig lære forsvaret, hvordan man gør det svært at være angrebsspiller.

En af den tidligere bagspillers mangeårige kompagnoner i dansk håndbold Anders Eggert gør sig fortsat som profil på Skjern-holdet, og han er fornøjet over Søndergaards nye stilling.

- Vi er vildt glade for det. Vi synes, det er fantastisk. Enhver i håndboldverdenen ved, hvilket engagement Kasper kommer med.

- Der gik to dage, og så havde man vænnet sig til, at han bare havde en ny rolle. Så det har været meget naturligt, siger Eggert.

Kasper Søndergaard var aktiv i Skjern fra 2011 til i år, og den 39-årige Skjern-assistent nåede også at spille 184 kampe for det danske landshold.