Håndbold

Ny alvorlig skade kan ramme København Håndbold

Olivia Mellegard i kamp for Sverige. Arkiv. Charly Triballeau / Ritzau Scanpix

København Håndbold risikerer at måtte undvære den svenske landsholdsfløj Olivia Mellegård i en længere periode.

Med godt et kvarter tilbage af København Håndbolds pokalkamp mod Roskilde var smerten ikke til at tage fejl af for Olivia Mellegård.

Den svenske landsholdsfløj havde netop scoret på en kontra, men i stedet for at juble var det et smertens skrig, der rungede i hallen.

24-årige Mellegård sprang forbi Roskildes målmand og landede tilsyneladende helt forkert, hvorefter hun tog sig til sit ene knæ, mens hun ikke kunne holde skrigene tilbage.

Efterfølgende blev hun båret fra banen, uden at hun støttede på sit ben.

Sent lørdag aften har København Håndbold ikke meldt noget ud om Olivia Mellegårds tilstand. Omfanget af hendes skade er derfor endnu ukendt.

Højrisiko for skader i øjeblikket

Den københavnske håndboldklub blev tidligere på ugen ramt af en korsbåndsskade til hollandske Nyala Krulaars.

Hvis klubben frygter endnu en alvorlig skade, er det med god grund.

For der har været usædvanligt mange alvorlige skader til håndboldspillere efter coronapausen.

Team Esbjerg-stjernen Estavana Polman blev i begyndelsen af august dømt ude hele sæsonen med et overrevet korsbånd, mens også ligaspillerne Olivia Black (Ajax København), Helene Kindberg (Silkeborg-Voel) og Emil Lærke (GOG) har pådraget sig langtidsskader.

For fysisk træner i Team Danmark Live Hovgaard er de mange skader ikke overraskende.

- Det var desværre nok lidt forventet. Vi har haft en længere periode i Danmark, hvor folk ikke har kunnet træne struktureret, sagde hun i sidste uge til TV 2 SPORT.

- Jeg er næsten forundret over, at der ikke er sket mere. Det er desværre sådan, at håndbold er en heftig sport med masser af retningsskifte. Særligt når du så er i sådan periode her uden håndbold og uden en strategi for at styrketræne, så vil nogle spillere være i højrisiko.

København Håndbold indleder sæsonen 26. august med en hjemmekamp mod Horsens.