Håndbold

Værst tænkelige nyhed - ulykkelig København-profil færdig for sæsonen

Den svenske landsholdsspiller blev alvorligt skadet i en træningskamp. Charly Triballeau / Scanpix Denmark

København Håndbolds Olivia Mellegård er ude hele den kommende sæson med en alvorlig knæskade.

København Håndbolds bange anelser er blevet til virkelighed.

Klubbens svenske landsholdsfløj Olivia Mellegård blev alvorligt knæskadet i en pokalkamp mod Roskilde lørdag. Og efter en scanning mandag aften bekræfter klubben tirsdag overfor TV 2 SPORT, at svenskeren misser hele den kommende sæson.

- Hun har sprunget sit korsbånd og det inderste ledbånd i knæet. Så det er, som vi frygtede, en alvorlig knæskade, siger cheftræner i København Håndbold, Claus Mogensen, til TV 2 SPORT.

- Det er jo desværre en meget kendt skade i specielt kvindehåndbold, og det tager cirka et år hver gang. Så det er desværre den her sæson, der er forbi for Olivia. Hun er selvfølgelig ulykkelig over, at det er sket.

Den 24-årige fløjspiller skal nu gå med en skinne i seks uger, så det inderste ledbånd kan hele. Først herefter skal hun have opereret sit korsbånd. Mellegård er fortsat så berørt over situationen, at hun ikke har lyst til at tale om skaden endnu.

Claus Mogensen oplyser dog, at hun så småt er på vej til at samle sig og se fremad.

- Heldigvis er lægerne blevet gode til det, så hun skal nok komme stærkt tilbage igen. Men vi er meget berørte på hendes vegne, siger han.

- Vi står i en farlig situation

Inden skaden til Olivia Mellegård var den københavnske håndboldklub allerede blevet ramt af en korsbåndsskade til hollandske Nyala Krulaars i sidste uge.

Og efter coronapusen har der da også været usædvanligt mange alvorlige skader til håndboldspillere.

Team Esbjerg-stjernen Estavana Polman blev i begyndelsen af august ligeledes dømt ude hele sæsonen med et overrevet korsbånd, mens også ligaspillerne Olivia Black (Ajax København), Helene Kindberg (Silkeborg-Voel) og Emil Lærke (GOG) har pådraget sig alvorlige skader.

- Det er virkelig en øjenåbner i forhold til, hvor farlig en situation vi står i lige nu. Specielt hos kvindespillere hvor der er en endnu større risiko for korsbåndsskader end normalt, siger Claus Mogensen, der understreger, at man i København Håndbold ellers har været opmærksomme på problemstillingen:

- Vi har gjort rigtig meget for at forsøge at undgå skader. For vi vidste godt, at de her fire måneder, vi har haft uden håndbold i hallen, svækker ledbånd og korsbånd. Så vi vidste, at der ville være en farlig periode. Og det er også det, hele håndboldverdenen oplever i øjeblikket.

I opstarts-træningen frem mod den kommende sæson, der begynder lørdag, havde - og har - København Håndbold derfor ekstra fysioterapeuter tilknyttet alle træningspas.

Svært at finde erstatning

Og den ganske særlige post-coronasituation kommer også til at påvirke håndboldens transfermarked - netop på grund af de ekstraordinært mange skader. Det forudser København-træneren i hvert fald.

- Olivia er en rigtig dygtig håndboldspiller, så vi mister en masse kompetencer, og det svækker os. Og vi er selvfølgelig på udkig efter erstatning.

- Men jeg tror desværre, vi vil se en periode nu på en måned eller to, hvor der godt kan ske at komme rigtig mange korsbåndsskader rundt om i hele Europa. Og det gør også, at klubber er mindre tilbøjelig til at slippe deres spillere. Og de klubber, der får skader, kommer måske til at jagte de samme spillere, siger Claus Mogensen.

Olivia Mellegårds skade kom med et kvarter igen af pokalkampen mod Roskilde lørdag eftermiddag. Fløjspilleren havde netop scoret på et kontraangreb, da hun brød ud i smerte.

Mellegård landede tilsyneladende helt forkert i situationen, hvorefter hun tog sig til sit ene knæ. En skade, der altså holder hende ude hele den kommende sæson.

København Håndbold indleder sæsonen 26. august med en hjemmekamp mod Horsens.