Håndbold

545 dages ventetid er snart forbi: - Det er det fedeste

Mette Tranborg er klar til at gøre comeback i en betydende håndboldkamp. Det er halvandet år siden, hun blev ramt af en alvorlig knæskade.

Fredag er dagen før dagen for Mette Tranborg. Dagen før hendes første håndboldkamp i en evighed.

Efter 545 dages håndboldpause skal hun endelig i aktion, når hun møder sine tidligere holdkammerater fra Odense Håndbold i sæsonens første kamp.

- Det er det fedeste, at vi skal møde dem på deres hjemmebane, siger Mette Tranborg til TV 2 SPORT.

Den nye Team Esbjerg-spiller har siddet ude med en korsbåndsskade siden februar 2019, hvor hun kom galt af sted i en Champions League-kamp for Odense. Siden har den nye coronavirus været skyld i en udsættelse af det længe ventede comeback, og faktisk har hun været væk så længe, at selv de kedeligste træningspas er en sjov oplevelse.

- Det er så dejligt. Det er det her, jeg har savnet allermest: Hverdagen med at komme til træning og være med i stedet for at sidde på sidelinjen og kigge.

En gigantisk profil

Ifølge Tranborg er hun fysisk stærkere, end hun nogensinde været. Derimod er der stadig brug for justeringer rent håndboldmæssigt. Det ændrer dog ikke på, at den høje højreback har udsigt til en væsentlig rolle i Esbjergtruppen.

- Hun er jo en gigantisk profil for os. Endnu mere fordi Polman er skadet. Hun bliver kastet for løverne, og det er helt sikkert, at hun er klar til det, konstaterer Esbjergs træner, Jesper Jensen.

Klar er hun i hvert fald, Mette Tranborg. Hun glæder sig helt vildt til at spille en betydende håndboldkamp igen.

- Og så skal vi bare smadre dem, siger hun om udsigten til at spille mod sin gamle klub.

Håndboldligaen fløjtes i gang lørdag klokken 16.10. Opgøret mellem Odense og Esbjerg vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.