Håndbold

Trods Final 4-aflysning: Pokalturnering er ikke endeligt lagt i graven

Selv om det planlagte Final 4 endegyldigt er aflyst, bliver sidste sæsons pokalturnering måske spillet færdig alligevel.

På Divisionsforeningen Håndbolds kontorer i Fredericia står en stor pokal i disse dage og samler støv.

Den skulle have haft ny ejer allerede i marts, men fordi Final 4 i herrernes pokalturnering er blevet flyttet af flere omgange på grund af corona-pandamien, er der stadig ikke skrevet en pokalmester 2020 ind i historiebøgerne.

Derfor var det ikke som normalt mesteren og pokalvinderen - men derimod nummer et og to fra sidste sæson - der mødtes, da Aalborg Håndbold mandag aften slog GOG med 37-31 og snuppede Super Cup-trofæet.

Men selv om en ny sæson er sat i gang, og planen om at spille Final 4-stævne den 26.-27. september i Jyske Bank Boxen endegyldigt blev droppet i sidste uge på grund af restriktionerne om maksimalt 500 tilskuere, er håbet om at få kåret en pokalmester for sæsonen 2019/2020 stadig ikke helt dødt.

'Søger et alternativ, der giver mening'

Både Divisionsforeningen og klubberne arbejder stadig i kulisserne på alternative måder at få spillet semifinalerne - Skanderborg mod TTH Holstebro og GOG mod Bjerringbro-Sillkeborg - og få afviklet finalen.

Også selv om det ikke bliver lige så økonomisk stor en gevinst for klubberne som et Final 4-stævne foran over 10.000 tilskuere, som det var planen.

- Vi har aftalt, at når vi kender de nye retningslinjer (for antal tilskuere, red.), så vil vi se, om vi kan bruge det til noget, bekræfter Divisionsforeningens direktør Thomas Christensen over for TV 2 SPORT.

- Hvis man kan lave et alternativ, der giver mening for alle parter - herunder også Santander (sponsor, red.), TV 2, de fire klubber, Divisionsforeningen og dansk håndbold generelt - så er vi åbne for det, siger direktøren.

Han understreger dog, at det ikke er nok, at det giver sportslig mening at gennemføre kampene for at finde en pokalmester. Andre hensyn som eksempelvis belastningen af spillerne og klubbernes økonomi er også nødt til at komme med i overvejelserne.

- Hvis det kun giver mening sportsligt og ikke på nogle af de andre parametre, så gør vi det ikke. Og hvis det kun giver mening økonomisk, så gør vi det heller ikke. Det skal være summen af det hele, der skal give mening, siger Thomas Christensen til TV 2 SPORT.

'Vi har fortjent de her kampe'

I TTH Holstebro, der er en af de fire klubber, der har kvalificeret sig til Final 4, håber direktøren også på, at det vil lykkedes at finde en måde at få spillet pokalturneringen færdig.

- Både tilskuere, fans og spillerne har fortjent, at vi kommer til at spille de her store kampe, som vi har kvalificeret os til, og hvor der er pokaler og titler på spil. Så vi vil være åben og lydhør lige til det sidste for at finde alternative måder, at vi kan få spillet de her kampe, siger TTH-direktør John Mikkelsen til TV 2 SPORT.

Regeringen og politikerne har Christiansborg har endnu ikke meldt noget ud om, hvornår der bliver muligt for håndboldklubberne at lukke mere end 500 tilskuere ind til kampe.