Håndbold

Kovending: Pokalturneringen spilles alligevel færdig

Pokalturneringen i herrehåndbold bliver afgjort den 26.-27. september, men ikke som et Final 4-stævne som normalt.

Der bliver fundet en pokalvinder i dansk herrehåndbold i 2020.

Pokalurneringen blev egentlig meldt aflyst i slutningen af august, men nu er det alligevel lykkedes Divisionsforeningen at nå frem til en løsning, så der bliver fundet en vinder mellem GOG, TTH Holstebro, Bjerringbro-Silkeborg og Skanderborg.

- Det her handler om at lave en sportslig afslutning på Santander-cuppen, siger Divisionsforeningens direktør, Thomas Christensen, til TV 2 SPORT.

Og en sportslig afslutning kommer der altså. Men det har ikke været uden kamp. Final 4 i herrernes pokalturnering er nemlig blevet flyttet af flere omgange på grund af corona-pandemien.

Vinderen skulle oprindeligt have været fundet tilbage i marts.

Grunden var, at restriktionerne om maksimalt at lukke 500 tilskuere ind til et Final 4-stævne, ikke var ideel.

Tidligere september fortalte Divisionsforeningen til TV 2 SPORT, at man arbejdede på alternative måder at få afviklet semifinaler og finaler på.

- Hvis man kan lave et alternativ, der giver mening for alle parter - herunder også Santander (sponsor, red.), TV 2, de fire klubber, Divisionsforeningen og dansk håndbold generelt - så er vi åbne for det.

- Hvis det kun giver mening sportsligt og ikke på nogle af de andre parametre, så gør vi det ikke. Og hvis det kun giver mening økonomisk, så gør vi det heller ikke. Det skal være summen af det hele, der skal give mening, sagde Thomas Christensen.

Lodtrækning var svaret

I stedet for et stort anlagt Final 4-stævne i Jyske Bank Boxen, som det oprindeligt var planen, er der trukket lod om hjemmebanefordelen i semifinalerne.

Det er endt med, at Skanderborg tager imod TTH Holstebro, mens GOG tager imod BSH.

Efter semifinalerne om lørdagen bliver der trukket lod om hjemmebanefordelen til finalen den efterfølgende dag.

- Vi havde selvfølgelig håbet en Final 4-turnering i Boxen og en kæmpe håndboldfest, men det er tiden jo desværre ikke til, siger Thomas Christensen.

- Det er klart, at dem der får hjemmebane, og derfor kan få tilskuere med, selvfølgelig får dobbelt, hvor det for de andre hold bliver et rent TV-produkt. Vi må jo ikke flytte tilskuere rundt på grund af de restriktioner, der er, og klubberne er indforstået med det.

I TTH Holstebro, der er en af de fire klubber, der har kvalificeret sig til Final 4, fortalte direktøren også, at han håbet, det vil lykkes at finde en måde at få spillet pokalturneringen færdig.

- Både tilskuere, fans og spillerne har fortjent, at vi kommer til at spille de her store kampe, som vi har kvalificeret os til, og hvor der er pokaler og titler på spil. Så vi vil være åben og lydhør lige til det sidste for at finde alternative måder, at vi kan få spillet de her kampe, siger TTH-direktør John Mikkelsen til TV 2 SPORT.

Pokalturneringen i herrehåndbold bliver afgjort den 26.-27. september.