Håndbold

Norge skærer to arenaer fra til EM i Danmark og Norge

Både gruppespil, mellemrunde og finaleweekend kommer til at foregå i samme hal i Norge for at minimere risikoen for coronasmitte.

Coronapandemien kommer til at sætte sine tydelige spor på EM-slutrunden i Norge og Danmark fra den 3. til 20. december.

Oprindeligt skulle Norge afvikle EM-kampe i Trondheim, Stavanger og Oslo, men tirsdag besluttede Norges håndboldforbund at afvikle hele den norske del af værtskabet i Trondheim.

- Det er med blandede følelser, vi må takke nej til Telenor Arena (i Oslo, red.) og Stavanger Idrettshall denne gang. Alle tre byer blev vurderet helt til det sidste, siger håndboldpræsident, Kåre Geir Lio, på forbundets hjemmeside.

Beslutningen om at skære to lokationer fra er truffet for at minimere omkostninger, rejser, logistiske udfordringer og ikke mindst smitterisiko. Derudover planlægger nordmændene et mesterskab med højst 200 tilskuere til hver kamp.

Valget er faldet på arenaen Trondheim Spektrum, der blev færdigombygget i 2019. Arenaen fik sin ilddåb under herrernes EM-slutrunde i januar og har normalt plads til 12.000 tilskuere.

- Trondheim Spektrum er et spektakulært byggeri, der kan sammenlignes med de ypperste håndboldarenaer i Europa. Selvom hjemmebanefordelen bliver anderledes i december, end den var i januar, ved vi, at håndbolddamerne og landstræner Thorir Hergeirsson glæder sig til at spille EM på hjemmebane, siger Kåre Geir Lio.

Under normale omstændigheder skulle der kun spilles indledende gruppespil i Trondheim, mens mellemrunde og finaleweekend lå i henholdsvis Stavanger og Oslo.

Ikke planen i Danmark

Den danske del af EM-værtskabet er placeret i Jyske Bank Boxen i Herning og Arena Nord i Frederikshavn.

Og selvom man nu har valgt at indsnævre EM på norsk grund, overvejer Dansk Håndbold Forbund ikke en lignende løsning.

- Nej, det gør vi ikke, siger DHF-formand Per Bertelsen til TV 2 SPORT.

- Vi har diskuteret det, men i øjeblikket har vi ikke nogen planer om at skære det ned.

De danske håndbolddamer får hjemmebane i Jyske Bank Boxen.