Håndbold

DHF håber på 5000 tilskuere til EM-hjemmekampe

Dansk Håndbold Forbund regner med at kunne fylde Jyske Bank Boxen næsten halvt op til EM i december.

Der bliver inviteret markant færre gæster end normalt til EM-fest i Danmark og Norge i december på grund af coronavirus.

De danske håndbolddamer får hjemmebane i Jyske Bank Boxen i Herning - hvor der under normale omstændigheder er plads til 11.000 gæster - men i øjeblikket planlægger Dansk Håndbold Forbund (DHF) ud fra at kunne lukke mellem 4400 og 5000 personer ind til kampene.

- Det er svært at lægge sig fast på noget i den situation, vi står vi, men det er de her tal, vi arbejder ud fra, siger økonomichef, Per Lauritsen, til TV 2 SPORT.

DHF arbejder efter samme tilskuerplan, som allerede benyttes i Superligaen, hvor tribunerne er sektionsopdelt og med afstand mellem gæsterne.

Billetindtægter er afgørende

Statens nuværende kompensationsordning løber frem til 31. oktober, men bliver det nødvendigt at opretholde corona-relaterede restriktioner herefter, bliver ordningen ligeledes forlænget.

Og det er afgørende for DHF, såfremt det er altså ikke bliver muligt at åbne helt op.

- Billetindtægterne er vores primære finansieringskilde, når vi skal afholde sådan et mesterskab. Der er for mange forbehold og uvisheder til at sige, hvad det helt præcist kommer til at betyde økonomisk, hvis vi ikke kan have fuldt hus.

Der er endnu ikke lavet en tilsvarende plan for Arena Nord i Frederikshavn, hvor blandt andre Sverige skal spille.

EM for kvinder afvikles fra 3. til 20 december og har deltagelse af 16 nationer. Danmark er i gruppe med Frankrig, Montenegro og Slovenien.

Norge regner med 200 tilskuere

I sidste uge oplyste det Norges Håndbold Forbund, at man dropper arenaerne i Oslo og Stavanger og i stedet afvikler alle EM-kampe i Trondheim.

Samtidig fortalte forbundets generalsekretær, Erik Langerud, at man regner med højst 200 tilskuere til hver kamp.

- Vi må afklare med Det Europæiske Håndboldforbund (EHF), hvordan vores aftale med dem skal tilpasses, i og med at dette så at sige bliver et rent TV-mesterskab.

Til TV 2 SPORT fortalte Erik Langerud, at man allerede har lavet en aftale om statslig støtte.

- Vi har fået et tilskud i Norge på cirka 40 millioner, og vi mener, det kommer til at dække vores omkostninger. Så er der et par andre ting, men økonomien er fin nu, med det den norske regering har givet os, lyder det.