Håndbold

Anders Eggert stopper karrieren

Anders Eggert i aktion for Skjern Håndbold.  Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Landsholdslegenden Anders Eggert kan blandt andet se tilbage på EM- og Champions League-guld i sin lange karriere.

Efter 20 år på topplan takker Anders Eggert af.

Når den nuværende sæson går på hæld, stopper den 38-årige fløjprofil sin håndboldkarriere.

- Det er selvfølgelig en beslutning, der har været undervejs længe, og nu synes jeg, at jeg er nået til et punkt, hvor der også er nogle andre ting, jeg gerne vil, siger Anders Eggert til TV 2 SPORT.

- Jeg har egentlig en god fornemmelse af, at nu skal det være det sidste rigtig fede år, og så slutter vi med det. Det er vemodigt at skulle sige farvel, men samtidig er det et lykkeligt farvel.

Landsholdslegenden har spillet i Skjern Håndbold siden 2017, og i starten af september blev parterne enige om, at denne sæson bliver Eggerts sidste.

Og selvom det var en enkel og velovervejet beslutning for ligaprofilen selv, tager det stadig tid lige at vænne sig til tanken om, at karrieren nu faktisk har en konkret udløbsdato.

- Det er stort. Jeg kan godt mærke, at det på en eller anden måde er større for mig, end jeg måske lige har ville være bekendt.

- Minderne er der stadig, men alle de sjove ting, jeg har prøvet, er forbi, og kommer ikke tilbage. Det har været et par hårde dage at sidde med mine egne tanker, men heldigvis har jeg ikke haft fornemmelsen af, at det var forkert på noget tidspunkt, fortæller Anders Eggert.

Mange store højdepunkter

Anders Eggert blev professionel i Voel (nu bedre kendt som BSH, red.) i starten af dette årtusinde. I 2004 kom han til GOG, hvor han vandt DM-guld i sin første sæson.

To år senere gik turen til den tyske storklub Flensburg-Handewitt, hvor han over ti sæsoner scorede over 2500 mål og blandt andet vandt Champions League i 2014. I Skjern har han vundet endnu et DM-guld og en Super Cup.

Siden landsholdsdebuten i 2003 har Eggert nået 160 kampe for Danmark, og venstrefløjen var med til at vinde EM i 2012, VM-sølv i 2011 og 2013 og EM-sølv i 2014.

- Jeg sidder jo også og bliver en lille smule nostalgisk, når jeg kigger tilbage på en karriere, jeg langt hen ad vejen ikke kunne have ønsket mig meget anderledes. Jeg er vanvittigt glad for den karriere, jeg har haft.

- Jeg har fået lov til at opleve alt det, jeg gerne ville. Var jeg gået tilbage og der havde vidst, at jeg fik, det jeg fik, ville jeg ikke have byttet. Jeg er glad, siger Anders Eggert.

Når karrieren er slut, planlægger Skjern-spilleren at gå mere aktivt ind i arbejdet med de firmaer, han i øjeblikket allerede er involveret i.