Håndbold

Susanne Munk Wilbek opereret for tumor i hjernen

52-årige Susanne Munk Wilbek var i 1996 med til at vinde OL-guld for Danmark. Til daglig er hun nu assisterende træner i Viborg HK.

Håndboldlegenden Susanne Munk Wilbek er indlagt på Skejby Sygehus, hvor hun har gennemgået en operation for en tumor i hjernen.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad, der har fået oplysningerne bekræftet af hendes mand, Ulrik Wilbek.

- Det er rigtigt, at Susanne har været igennem en lang hjerneoperation på Skejby. Operationen er gået godt, og hun har det efter omstændighederne godt, skriver Wilbek i en SMS til Viborg Stifts Folkeblad og tilføjer:

- Nu håber vi, at Susanne kan få al den ro, der skal til, for at hun kommer stærkt tilbage.

Fredag har Ulrik Wilbek givet uddybende detaljer om episoden, som du kan læse her:

Kendt håndboldansigt herhjemme

Op igennem 1990'erne blev Susanne Munk Wilbek - dengang Munk Lauritsen - et kendt ansigt blandt danske håndboldfans, ligesom hun i 1996 var med til at vinde OL-guld.

Samtidig spillede hun for netop Viborg HK, hvor hun i dag er ansat som assistenttræner, og her blev det til titler både nationalt og internationalt. På A-landsholdet spillede hun 171 kampe, inden hun i 2001 stoppede karrieren.

I 2005/06-sæsonen blev hun første gang assistenttræner i Viborg HK i en enkelt sæson. Senere blev Susanne Munk Wilbek også sportschef i klubben, men i 2013 måtte traditionsklubben nedlægge hendes stilling, da klubben var økonomisk presset.

Tilbage som assistenttræner i Viborg

Fire år senere blev hun så igen hyret ind som assistenttræner under den daværende træner, Allan Heine, hvor hun skulle bidrage med rutine og drage fordel af sit indgående kendskab til klubben.

TV 2 SPORT har været i kontakt med direktøren i Viborg HK, Jørgen Hansen, der oplyser, at han på nuværende tidspunkt ikke kender de nærmere omstændigheder omkring operationen, hvorfor han heller ikke ved, om det får sportslige konsekvenser for Susanne Munk Wilbeks rolle i Viborg HK.

Klubben har maksimum point efter de fem første ligakampe i denne sæson, efter de onsdag aften slog Skanderborg 36-27 på udebane. Næste kamp er på hjemmebane om præcis en uge, hvor rivalerne fra Herning-Ikast venter.