Håndbold

Champions League-kamp udskudt af frygt for karantænekaos

Elverum har fået aflyst deres Champions League-kamp. Ntb Scanpix / Ritzau Scanpix

Coronavirus fremtvinger aflysninger i håndboldens Champions League.

Coronavirus har nok engang ændret på planerne for verdens fineste håndboldturnering, Champions League.

Mandag oplyser det Europæiske Håndboldforbund, EHF, at de har udskudt opgøret mellem makedonske HC Vardar og norske Elverum, der efter de oprindelige planer skulle være spillet på torsdag.

Det er frygten for at ende i et regulært karantænekaos, der har set EHF nødsaget til at udskyde opgøret på ubestemt tid.

- Konsekvenserne af at spille kampen ville være alvorlige, lyder det i pressemeddelelsen fra EHF.

Hvis Elverum var rejst til Makedonien for at spille opgøret, så havde spillerne udsigt til en længere karantæne efter hjemkomsten til Norge.

Det skyldes, at Makedonien er på den norske regerings liste over 'røde områder' grundet flere tilfælde af coronavirus i landet.

- Vi ville få 10 dages karantæne, hvis vi var rejst dertil. Det ville have spillet meget ind på resten af kampporgrammet, siger Elverum daglige leder Mads Frederiksen til TV 2 Norge.

Ny dato er ikke på plads endnu

Indtil videre er der ikke fastlagt en ny dato for kampen, men EHF oplyser, at de er i kontakt med begge klubber for at finde en ny dato for kampen.

Det Europæiske Håmndboldforbund har inden starten på den nye sæson bekendtgjort, at de ikke vil tvinge kampe igennem, der kan sende hold i en længere karantæne.

Så sent som i weekenden var EHF nødsaget til flere ændringer i Champions League.

I kvindernes udgave af den store turnering skulle norske Vipers Kristiansand have mødt ungarske FTC Hungaria, men ved ankomsten til Norge registrerede to personer fra den ungarske klub positiv i en test for corona.