Håndbold

NFH-ikonet Henrik Hansen er død

Henrik Hansen under fejringen af klubbens første DM-guld. Nykøbing Falster Håndbold

Nykøbing Falster Håndbolds mangeårige formand Henrik Hansen sov mandag stille ind efter længere tids sygdom.

Hos Nykøbing Falster Håndbold er flaget hejst på halvt.

Natten til mandag sov klubbens æresmedlem Henrik Hansen nemlig stille ind i sit hjem efter længere tids sygdom. Han blev 59 år gammel. Det oplyser Nykøbing Falster Håndbold på klubbens officielle Facebook-side.

- NFH udtrykker dyb medfølelse og takker både Henrik og familien for en kolossal arbejdsindsats i afdødes andet hjem, NFH, lyder det blandt andet fra den danske håndboldklub.

Henrik Hansen er bredt anerkendt som en af de mest markante skikkelser i klubbens 77 årige historie.

Fortsatte sit arbejde til det sidste

Netop Henrik Hansen var manden, der tilbage i år 2000 tog initiativ til at danne det eliteudvalg, der banede vejen for at få Nykøbing Falster på håndboldkortet herhjemme i form af oprykningen til den bedste række for syv år siden.

Senere er det også lykkedes for den danske håndboldklub at vinde både DM-guld og pokalturneringen, mens det også er blevet til deltagelse i Champions League.

Udover oprettelsen af eliteudvalget i klubben var Henrik Hansen også formand for moderklubben, Guldborgsund, fra 2007 frem til sidste år, hvor en fremskreden kræftsygdom tvang ham til et stop.

Ifølge klubben forhindrede sygdommen dog ikke Henrik Hansen i til det sidste at fortsatte sit ihærdige arbejde med at finde og skaffe nye spillere til NFH i samarbejde med klubbens sportslige ledelse.

Hyldet af spillerne i pokaltriumf

Særligt én episode viser meget godt, hvilken betydning Henrik Hansen har haft for Nykøbing Falster Håndbold.

Da holdet tilbage i 2018 vandt pokalturneringen, var Henrik Hansen på trods af sin sygdom på plads til kampen.

Midt i sejrsrusen stak han hovedet ned i omklædningsrummet til de glade vindere, der 'resolut stoppede udskejelserne og klappede i stedet klappede taktfast med adresse til Henrik'.

Det skriver Nykøbing Falster Håndbold selv på Facebook.

Klubben oplyser ligeledes, at Henrik Hansen vil blive mindet ved førstkommende hjemmekamp 7. oktober, mens spillerne vil bære sørgebind i de næste to ligakampe.