Håndbold

Optimisme i Kolding trods manglende millioner - ekspert frygter for fremtiden

Der er stor optimisme i Kolding, selvom klubben fortsat mangler millioner af kroner for at holde sig kørende sæsonen ud.  Claus Fisker / Scanpix Denmark

Det går fremad for KIF Kolding i jagten på at finde de seks millioner kroner, der skal til for at holde klubben i live sæsonen ud.

De seneste år har det været småt med positive nyheder fra håndboldklubben KIF Kolding. Særligt angående klubbens økonomi.

Flere gange har den traditionsrige danske håndboldklub været faretruende tæt på konkurs, men klubben står stadig.

I sommer trådte en helt ny bestyrelse så til for at samle stumperne og ikke mindst finde de seks millioner kroner, som det kræver at holde klubben oven vande sæsonen ud.

Den redningsmission gav klubbens formand, Gunnar Fogt, en status på forud for mandagens kamp mod SønderjyskE.

- Det ser bedre ud, end da vi overtog. Vi arbejder stenhårdt for at lave et mere stabilt og længerevarende fundament. Det tager tid, lød det fra formanden til TV 2 SPORT.

- Vi har ikke hele budgettet hjemme for denne sæson, men det mener vi, at vi får. Vi er langt over halvvejs, så vi er fortrøstningsfulde.

Ekspert er bekymret trods udmelding

Umiddelbart en opløftende og optimistisk melding fra manden med overblikket over klubbens økonomi.

Det får dog ikke TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen til at føle sig sikker på KIF Koldings fremtid.

- Jeg synes, det er bekymrende. Det vil det være som spiller, så det må det også være som formand eller træner.

- Ser vi på historien, så har der været store problemer undervejs med at udbetale lønninger til tiden. Så jeg er ikke tryg ved at høre det her.

Kolding hører til

Selvom der ikke er den store optimisme hos eksperten, så kan Claus Møller Jakobsen uden problemer blive enig med Kolding-formand Gunnar Fogt i en ting; KIF Kolding hører hjemme på øverste niveau i dansk håndbold.

- Kolding emmer jo af håndbold. Der er kæmpe stor opbakning i byen, og det har der også været hos sponsorerne. Det er dem, de skal ud og fange og overbevise om, at det her nye setup rent faktisk holder.

Og den mission har den nye bestyrelse med Gunnar Fogt i spidsen ikke tænkt sig at stoppe, før den er fuldført.

- Vi arbejder benhårdt alle mand. Vi er alle ude og sælge, og det går faktisk godt. Kolding skal være en klub, der varer ved, siger formanden til TV 2 SPORT.

Mandagens kamp mod SønderjyskE endte med en sejr til koldingenserne på 31-29. Det sender klubben op på en 8. plads.