Håndbold

Målmand fejrede pokaltitler med 25 års mellemrum: - En anderledes rolle

46-årige Søren Haagen kunne fejre endnu en pokaltitel søndag. Det er samtidig 25 år siden, at han vandt samme turnering med samme klub.

- Hvad fanden er meningen? Hvor er der champagne?

46-årige Søren Haagen var i feststemning i GOG's omklædningsrum efter sejren i pokalfinalen over TTH Holstebro med cifrene 30-28.

Selvom målmanden før har prøvet at sejre i turneringen, hvor han har fire pokaltitler i alt, så betyder denne triumf noget helt særligt. Det er nemlig 25 år siden, at han sammen med netop GOG også vandt pokalturneringen i 1994/95-sæsonen.

- Det er skønt, og jeg nyder det så meget. Jeg er nået i en alder, hvor det måske kan være sidste gang hver gang, når jeg prøver sådan noget her, siger Søren Haagen til TV 2 SPORT.

Søren Haagen var en ung GOG-spiller, da fynboerne vandt i 1995. Han forklarer, at det er en noget anderledes rolle, han har på holdet i dag, hvor han kun kom på banen til ét straffekast. I dag er hans opgave at være et forbillede for de unge.

- Min rolle er lidt anderledes i dag, end den var førhen. Men skidt med det, det er en pokaltitel. Den er til holdet, klubben og Sydfyn.

- Klubben var jo nede og vende efter en konkurs, og så har man jo tålmodigt bygget det op igen. Man har arbejdet det stille og roligt op med godt talentarbejde. Så der er bare en kultur og ånd, der betyder, at holdet kan vinde titler. Og det skete så igen, siger Haagen med et stort smil.

Det var vildere førhen, hvor der ikke var mobiltelefoner, der kunne optage ting

Søren Haagen om håndboldfesterne

Søren Haagen har ikke spillet i GOG i hele sin karriere. I 1998 skiftede han til Flensburg-Handewitt, hvorefter turen gik til Kiel. Derefter vendte han tilbage til Danmark, hvor han har spillet i Mors-Thy, Ribe-Esbjerg og KIF Kolding, inden han vendte tilbage til GOG, hvor han er nu.

Han erkender, at der er sket en del på det professionelle plan i klubben, men at fundamentet er det samme.

- Der er stadigvæk en fantastisk ånd, og der bliver stadigvæk spillet noget fantastisk håndbold. Når vi er til træning, er der også stadig en masse unge spillere med, siger Haagen.

Sådan så GOG-spillerne og Haagen ud, da de vandt pokalguld.

Fortæller røverhistorier

Champagnen, som Haagen kaldte på i omklædningsrummet, kom aldrig frem, da spillerne ikke må sprøjte med champagne på trods af coronarestriktioner.

Det stoppede dog ikke GOG-spillerne i at fejre pokalen, dog bliver det nok ikke ligeså vildt som i gamle dage, mener Haagen.

- Det var vildere førhen, hvor der ikke var mobiltelefoner, der kunne optage ting. Vi sad den anden dag også og snakkede røverhistorier, og jeg kan love, at der ikke sker helt det samme. Det er både godt og skidt, siger han.

Søren Haagen har kontrakt med GOG til og med denne sæson. Inden sæsonen blev de nemlig enige om en ny aftale.

Foruden pokaltitlen inkluderer Haagens cv tre DM-titler med GOG. De blev vundet i 1994/95, 1995/96 og 1997/98.