EM håndbold

Landstræner tror ikke på idé om én anfører: - Man beslutter ikke et hierarki

Den danske landstræner forventer, at hierarkiet på landsholdet former sig selv, og presset skal ikke kun være på én spiller.

Jesper Jensen står over for sin første landskamp i spidsen for Danmark, når holdet møder Norge i Golden League torsdag.

Landstræneren har udtaget 19 spillere til truppen, hvor der både er kendte og nye navne med. Derfor skal der også sætte sig et nyt hierarki i truppen, da Stine Jørgensen, der er tidligere anfører og frontfigur, har taget en pause fra landsholdet.

Jensen forklarer dog, at han ikke aktivt vil gå ind og tage styringen i forhold til dette, imens han heller ikke vil pege på en direkte anfører.

- For mig er hierarki ikke noget, man beslutter sig for. Det er noget, der sætter sig af sig selv. Hvis vi sørger for at skabe rammerne, så sørger holdet også selv for at skabe det hierarki, der er. Vi vil hverken naturligt eller unaturligt forsøge at presse nogle op eller ned. Det finder pigerne ret hurtigt selv ud af, siger Jesper Jensen til TV 2 SPORT.

Den danske landstræner fortæller, at der er "mange kompetencer i holdet,” og at spillerne som trup selvfølgelig skal kunne fungere på banen, men også uden for banen.

- Vi må se, hvad behovet er og dækker ind efter det. Vi skulle navngive en anfører, fordi der skulle laves nogle ting i DHF, og der var det naturligt at vælge Sandra Toft. Men hun bliver ikke en kæmpe synlig anfører, da hun er en lederrolle i sig selv. Det er hun med eller uden anførerbind på.

Alle skal tage ansvar. Jeg håber meget, at alle bidrager og tager initiativ

Kathrine Heindal

Spillerne er enige med landstræneren

Stregspilleren Kathrine Heindahl stemmer i kor i forhold til landstrænerens tanker. Hun mener ikke, at der én person, der skal have ansvaret på sine skuldre. De skal alle sammen træde til – heriblandt også hende selv.

- Det er klart, at os, der har været med igennem lang tid og har prøvet noget forskelligt, skal træde i karakter. Det lægger endnu større pres på os, men det er også et signal til andre om, at alle skal tage ansvar. Jeg håber meget, at alle bidrager og tager initiativ.

- Jeg tror, at det er vigtigt, at vi ikke har et spidst hierarki. Når man ser på de klubber, jeg har været i, og på min erfaring, er jeg nok ikke i bunden af hierarkiet. Men jeg er heller ikke en spydig person i spidsen, siger Heindahl.

Ved Golden League venter Norge, Montenegro og Frankrig, som Danmark skal møde henholdsvis den 1., 3. og 4. oktober.

Kampene bliver vist på TV 2 og TV 2 SPORT.