Håndbold

Danmark lider stort nederlag i Jesper Jensens landstrænerdebut

Jesper Jensen fik langt fra den debut som kvindelandstræner, han havde drømt om. Danmark tabte nemlig med syv mål til Norge.

Et nederlag på syv mål.

Det er, hvad der står skrevet på skrevet på måltavlen, når Jesper Jensen ser tilbage på sin landstrænerdebut.

Det danske landshold havde det svært imod de norske kvinder, hvor det allerede fra start så svært ud, da Danmark var bagud med otte mål ved pausen. Undervejs i anden halvleg var de danske kvinder bagud med 12 mål. Danmark kom pænt med i anden halvleg, men det blev aldrig rigtig tæt.

Danmark 21 - 28 Norge

  • Pausestilling: 8-16
  • Topscorere: Kari Dale (7 mål - Norge), Maria Fisker (7 mål - Danmark)
  • Kampen var Jesper Jensens første i spidsen for landsholdet

Sådan forløb kampen /ritzau

Trods mindre opture undervejs var danskerne oppe imod overmagten.

Danmark blev løbet totalt over ende i begyndelsen, og efter otte minutter var Norge foran 7-1. Efter et kvarter havde skarpt norsk spil nærmest punkteret kampen, da Norge førte 11-3.

Norge har i en årrække været markant foran det danske kvindelandshold og givet danskerne baghjul, siden Danmark i 2004 vandt OL-guld for tredje gange i træk.

Det var derfor noget af en prøve at sætte landstræneren på i sin debut, og Jesper Jensen tog sin anden timeout i kampen efter lidt over et kvarter.

Selvom Danmark var stort bagud, trådte Althea Reinhardt alligevel i karakter. Video: TV 2 SPORT

Line Haugsted steg til vejrs og hamrede bolden i mål efter 20 minutter, men det sagde alt, at det var til stillingen 5-14.

Danmark kom også bagud med ti mål, men Mia Rej scorede til 8-15 efter endnu to mål af Maria Fisker i en periode, hvor indskiftede Althea Reinhardt leverede godt spil i det danske mål.

Danskerne måtte dog gå til pausen nede med 8-16. Med 12-23 med 20 minutter igen lignede det en helt umulig opgave for Danmark at komme tilbage.

Tempoet gik ud af kampen

Danmark var bagud 15-25 med et kvarter igen, og Mie Højlund sørgede for 19-26. I slutfasen gik tempoet langsomt ud af opgøret, men Norge vandt sikkert.

Jesper Jensen blev ansat som landstræner 2. marts, og han skulle have haft sin debut mod Brasilien, som Danmark skulle have mødt to gange i slutningen af marts.

Den nye landstræner nåede dog blot at udtage sin første trup, hvorefter coronapandemien satte en stopper for planerne om debut i marts.

Landsholdsanfører Sandra Toft blev inden kampen for anden gang kåret som årets kvindelige landsholdsspiller.

Tidligere torsdag vandt Frankrig 29-13 mod Montenegro i turneringen, og lørdag møder danskerne så Montenegro, mens Frankrig venter søndag.