Håndbold

Fyret træner vil have sandheden frem efter klubbens udmelding

Kent Ballegaard er ifølge ham selv ikke blevet fyret på grund af manglende resultater, men fordi nogle spillere og deres forældre ville have ham ud.

Begrundelsen for Kent Ballegaards fyring i Vendsyssel Håndbold er set utallige gange før i sportens verden.

I hvert fald den udmeldte begrundelse fra klubben: Utilfredsstillende resultater.

Men Kent Ballegaard ser anderledes på, hvorfor han på et møde torsdag med oprykkerklubbens formand Christian Carlsen og bestyrelsesmedlem Klaus Larsen blev fyret som cheftræner.

Ifølge ham skyldes afskedigelsen, at nogle spillere og deres forældre har brokket sig over ham.

- Det var det, jeg fik at vide i morges, da jeg fik min fyreseddel, siger Kent Ballegaard til TV 2 SPORT.

- De er utilfredse med min retorik og væremåde. Det er ikke blevet uddybet nærmere, men det er noget med, at jeg er hård og sådan nogle ting. Så nej, jeg er ikke blevet fyret på grund af manglende resultater.

Har brug for, at sandheden kommer frem

Men undrer det dig så ikke, at klubben melder ud, at fyringen skyldes utilfredsstillende resultater?

- Jo, det gør det, siger han, mens han smågriner lidt.

Han ser spøgelser

Christian Carlsen, formand i Vendsyssel Håndbold

- Der er mange af mine trænerkolleger, der har ringet og skrevet til mig, at jeg da ikke kan blive fyret på grund af de sportslige resultater. Og der tænker jeg, at folk tænker 'hmm, hvad ligger der så til grund?" Og så bliver der måske stillet en masse mærkelige spørgsmål, og det har jeg ikke brug for. Jeg har brug for, at sandheden kommer frem.

- Vi lever i elitesport på øverste hylde i håndbolddanmark. Det skal forældre da ikke blande sig i.

Hvad tænker du om, at forældre har en stemme, der vejer tungt?

- Det er helt gak. Så er vi ude på et sidespor, der er helt forfærdeligt. Og så vil jeg næsten hellere sige, at så er jeg helt lettet over, at jeg ikke skal være der længere. For det er ikke i orden, og sådan skal det selvfølgelig ikke være, siger Kent Ballegaard.

- Jeg har det fint med - og jeg har haft mange møder med de spillere, vi har skrevet kontrakter med - at når de er unge, at vi så også har forældrene inde over. Men forældrene skal så også forstå, at derefter klipper vi navlestrengen. Så må de have deres holdninger til det ene og det andet, men i bund og grund kan de holde dem for sig selv.

- Det er deres piger, der har skrevet under på en kontrakt, som de også skal leve op til, og så er der en træner og nogle omgivelser, der stiller nogle krav og forventninger, og dem må man indordne sig under. Og hvis det virkelig er galt, så må vi tage en snak om det ansigt til ansigt. Det er helt i orden.

- Jeg ved godt, at jeg kan give en skideballe, men det var værre sidste år, og der var der ikke nogen problemer med stort set det samme hold, siger den nu tidligere Vendsyssel-cheftræner.

Ikke samme dagligdag efter direktørens exit

Torsdag aften har TV 2 SPORT endnu en gang talt med Vendsyssel-formand Christian Carlsen, som holder fast i klubbens tidligere udmeldte årsag til fyringen.

- Han ser spøgelser. Hvis Kent Ballegaard mener, at forældre og spillere har fået ham fyret i Vendsyssel Håndbold, står det 100 procent for hans egen regning, for det er ikke rigtigt, siger Christian Carlsen til TV 2 SPORT.

Formanden bekræfter dog, at der har været utilfredshed hos nogle forældre og spillere, men at det ikke har været afgørende for beslutningen om at skille sig af med Kent Ballegaard.

Det er ikke første gang i år, at Vendsyssel Håndbold er havnet i lidt af et stormvejr.

I midten af august blev klubbens daværende direktør Jan Hansen sygemeldt for bare en uge senere at trække stikket helt. I begyndelsen af september kunne TV2 Nord dog afsløre, at hans afsked med Vendsyssel Håndbold faktisk skyldtes, at han var politianmeldt for mandatsvig.

De ved ikke, hvordan det er at drive en håndboldklub på øverste hylde

Kent Ballegaard om bestyrelsen i Vendsyssel Håndbold

For Kent Ballegaard har den daglige gang i klubben ikke været den samme efter Jan Hansens exit.

- Der er kommet nogle ting frem, som ikke er i orden, men alt andet lige har Jan bevæget sig i elitesport og i damehåndboldens øverste lag i 15-20 sæsoner, så han vidste, hvad det handlede om. Og den daglige sparring og hans ekspertise på det her område har været savnet.

- Alt ære og respekt for det arbejde, bestyrelsen forsøger at gøre, men de ved ikke, hvordan det er at drive en håndboldklub på øverste hylde. Og det er en af årsagerne til, at jeg står, hvor jeg gør i dag.

- Fordi de har haft svært ved at navigere i det her og tydeligvis er blevet påvirket og har følt sig presset, og så skulle der åbenbart findes en syndebuk. Det blev så mig, uden at man egentlig har tænkt over, hvad jeg har præsteret i den her klub.

Klubformand afviser, at bestyrelsen har været presset

Formand Christian Carlsen afviser, at bestyrelsen i Vendsyssel Håndbold har været presset, som Kent Ballegaard giver udtryk for.

- Det har både handlet om det på banen og om nogle ting uden for banen, som jeg ikke vil gå nærmere ind i. Men det primære er, at vi ikke har været tilfredse med de resultater, som der er blevet leveret.

Jeg kan se mig selv i øjnene og sige, at jeg har gjort alt, hvad jeg kunne

Kent Ballegaard, håndboldtræner

Kent Ballegaard kom til Vendsyssel i oktober 2018. Han sikrede klubben en fjerdeplads i sin første sæson, mens han året efter førte klubben op i ligaen.

Her er det i sæsonens første syv kampe blevet til et enkelt point.

Ballegaard vil bruge den kommende tid på at 'puste ud' efter det hårde slag, men han er sikker på, at han nok skal komme videre. For han vil videre med sin trænerkarriere.

- Jeg kan se mig selv i øjnene og sige, at jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, og jeg kan stå ved alt, hvad jeg har gjort. Det har jeg det rigtig godt med. Og jeg er stolt over det, vi har opnået hidtil. Jeg synes, det er meget urimeligt, at jeg skulle have den fyreseddel, siger han.

- Jeg kan godt lide at være i orkanens øje og være i ligaen. Det er fedt. Men der er ikke mange af de jobs, man bare sådan kan bede om, og det er den spøjse verden, vi lever i. Det har noget med timing og netværk at gøre, så nu må vi se, hvad tiden bringer. Forhåbentlig har nogen lagt mærke til mit arbejde og synes, at jeg har gjort det godt, og at de kan bruge det et sted.

Før årene i Vendsyssel var 47-årige Kent Ballegaard træner i Hadsten Håndbold. Inden da trænede han Bjerringbros 1. divisionskvinder.