Håndbold

TV 2 kræver tv-penge tilbage efter afbrudt håndboldsæson

Rettighedshaveren TV 2 vil have 'et væsentligt beløb' tilbage fra klubberne. Parterne forhandler om en afdragsordning.

Det kan komme til at koste de danske håndboldklubber millioner af kroner, at sidste sæson aldrig blev spillet færdig på grund af coronapandemien.

TV 2, der har tv-rettighederne til dansk ligahåndbold frem til 2025, kræver økonomisk kompensation fra Divisionsforeningen Håndbold og Dansk Håndbold Forbund for de kampe, som ikke blev spillet i sidste sæson - og dermed ikke kunne blive vist på TV 2's kanaler.

Som vi ser det, er det yderst rimeligt, at man bliver kompenseret, når man betaler for en vare, man ikke får fuldt ud

TV 2's sportschef Frederik Lauesen

- Vi har mange rettigheder og har desværre oplevet en del aflysninger og forkortelser på grund af coronapandemien. I alle tilfælde er vi blevet kompenseret for de rettighedsomkostninger, vi har betalt. Det vil sige, at når vi ikke har fået den vare, vi har købt, har vi fået pengene tilbage, siger TV 2's sportschef Frederik Lauesen.

- I andre tilfælde, hvor en rettighed, som er betalt for en hel sæson, men hvor sæsonen ikke har levet op til aftalen om eksempelvis antal turneringer eller kampe, har vi fundet en rimelig måde at blive kompenseret på. Det er almindelig praksis. Og den proces kan jeg bekræfte, at der nu er i gang med Divisionsforeningen og DHF.

- Som vi ser det, er det yderst rimeligt, at man bliver kompenseret, når man betaler for en vare, man ikke får fuldt ud, fastslår Frederik Lauesen.

Det vil være hårdt for klubberne, hvis de skal af med pengene

Thomas Christensen, direktør i Divisionsforeningen Håndbold

Vigtigste tredjedel af sæsonen forsvandt

Hvad TV 2 nøjagtig har krævet i kompensation, vil hverken TV 2's sportschef eller Divisionsforeningen Håndbold fortælle. Men der er tale om et 'væsentligt beløb', oplyser direktør for Divisionsforeningen Håndbold, Thomas Christensen.

- Nu er vi ikke færdige med at finde ud af, hvad beløbet skal være, og hvordan det i givet fald skal afregnes, så det er lidt svært at sige noget om på nuværende tidspunkt. Men det er klart, at det er et væsentligt beløb.

- Det vil være hårdt for klubberne, hvis de skal af med pengene. Det er også derfor, vi taler om, hvordan vi kan løse den her udfordring over den periode, vi nu har (tv-aftalen gælder til 2025, red.), så det ikke er en stor regning, som klubberne får nu her. Det er der en god og konstruktiv dialog om, og det er jeg sikker på, at vi kan få løst på en god måde, siger Thomas Christensen.

Det var cirka den sidste tredjedel af sidste sæson, der blev sat på pause den 11. marts, da statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned, og siden blev håndboldsæsonen helt aflyst, så TV 2 i fire måneder ikke kunne vise en håndboldkamp.

- TV 2's ledelse har været inde og se på, hvad det er for en manglende del af sæsonen, der ikke er leveret, og ud fra det har de lavet en beregning på det. Der er nogle landskampe, der ikke er leveret, og der er selvfølgelig et helt slutspil, som man måske godt kan forsvare, at TV 2 har den holdning til, at det er de væsentligste kampe i vores årsaftale - og ud fra det er de kommet med et bud på, hvilken procentandel der ikke er leveret, forklarer direktøren.

Hverken TV 2 eller Divisionsforeningen Håndbold har ønsket at oplyse, hvad TV 2 betaler om året for rettighederne til dansk klubhåndbold.