Håndbold

KIF Kolding har nedlagt protest: - Der blev dømt noget, som ikke findes

KIF Kolding og cheftræner Andreas Toudahl nedlagde en protest efter kampen mod Bjerringbro-Silkeborg, da han ikke var enig i dommernes kendelser.

Bølgerne gik højt, da KIF Kolding tog imod Bjerringbro-Silkeborg på hjemmebane fredag aften.

Dommerne kom flere gange under pres – især fra sidelinjen, hvor KIF Koldings cheftræner, Andreas Toudahl, langt fra var enig i alle dommerparrets kendelser.

Derfor nedlagde han efter kampen en protest, da ”der var en situation, der blev dømt, men som ikke kunne dømmes”.

- Der var rigtig mange kendelser, der var palaver omkring. Det var nogle ting, som ikke findes i håndbold. Så det kigger vi på, om vi skal gå videre med. Jeg vil ikke kommentere på hver enkelt sag, men der blev dømt noget, som ikke findes i håndbold. Det gjorde vi opmærksom på, sagde Andreas Toudahl efter kampen til TV 2 SPORT.

- Når man nedlægger en protest, er reglerne sådan, at man har tre døgn til at følge den op. Og hvis man føler, man har en sag, så gør man det, og hvis man ikke føler, der er en sag, lader man være.

Toudahl understreger, at han ikke vil kommentere hver enkelt kendelse, men erkender, at alle var under pres i kampen.

- Det var en intens kamp, og det bliver jeg påvirket af på bænken. Det gør spillerne, det gør BSH-bænken, og det gør dommerne også, siger han.

Hverken dommerparret eller observatør Bjarne Munk Jensen ville udtale sig om episoden efter kampen.

Jeg må faktisk sige, jeg ikke har oplevet det før

Peter Bredsdorff-Larsen, BSH-træner

Både indkast og udvisning

En af de kendelser, som Andreas Toudahl var særligt utilfreds med under kampen, skete efter 12 minutters spil.

KIF Kolding smed bolden ud over sidelinjen, da de var i angreb, og BSH tog indkastet hurtigt. August Pedersen løb hurtigt afsted i en kontra, men blev tacklet bagfra af Andreas Flodman, og dommerne stoppede spillet for herefter at se situationen igennem via videoproof.

Dommerne valgte så at dømme indkast til KIF Kolding, da de mente, at en BSH-spiller havde fingrene på bolden, inden den røg ud over sidelinjen. Samtidig fik Flodman en udvisning for tacklingen på August Pedersen, selvom indkastet gik den anden vej. Du kan se episoden i videoen over artiklen.

BSH-træner: "Det var lidt nyt for mig"

Peter Bredsdorff-Larsen, der er træner for BSH, studsede også over den situation.

- Det var overraskende for os, at der i den situation først var minimum to minutters udvisning og et straffekast i den ene ende, til at de skal have indkast, hvor de spolede filmen tilbage. Jeg må faktisk sige, jeg ikke har oplevet det før, siger han.

- Jeg er lidt usikker på regelsættet i den her sammenhæng, fordi de spoler filmen tilbage. Det er egentlig den her hændelse med udvisningen, de gerne vil se, men de ser så, hvad der førte frem til det. Og det er helt rigtig, at det var Koldings bold.

- Men så begynder det at blive interessant, hvor langt man kan rulle filmen tilbage. For jeg havde da også nogle situationer under opvarmningen, jeg var træt af. Så gad vide, om vi kunne kigge på det, sagde Bredsdorff-Larsen med et smil til TV 2 SPORT.

Han understreger, at han ikke kender regelsættet i forhold til den specifikke situation, men han siger, at han er overrasket over kendelsen. Derfor kan han heller ikke sige noget om Koldings protest, da reglerne er lidt uklare for ham i forhold til det her.

- De synes jo nok, at fordi de fik bolden, så kan der ikke opstå en ny situation. Men jeg er ikke sikker på det. Det var lidt nyt for mig, siger BSH-træneren.

KIF Kolding har 72 timer fra kampens afslutning til at indgive en formel protest, hvis de vil gå videre med sagen.

Bjerringbro-Silkeborg vandt kampen med 32-29 og er nu på fjerdepladsen i ligaen med 10 point efter 7 kampe. KIF Kolding er på niendepladsen med 6 point.