Håndbold

København bløder millioner af kroner for syvende sæson i streg

København Håndbold har igen præsenteret et millionunderskud. Denne gang på små fem millioner kroner.

Syv kampe har de spillet i Bambusa Kvindeligaen og nu syvende sæson i streg med markant millionunderskud.

Det er virkeligheden for København Håndhold, da deres årsregnskab for 2019/2020-sæsonen kom frem mandag.

Resultatet er et underskud på 4.940.376 kroner.

Seneste årsregnskaber

  • 2018/2019: - 9.039.967 kroner
  • 2017/2018: - 7.367.036 kroner

Med årets resultat løber det samlede underskud op i over 40 millioner kroner siden hovedstadsklubbens fødsel i 2013, hvor holdet, med forretningsmanden og ejer Kim Mikkelsen i ryggen, præsenterede store ambitioner fra allerførste fløjt.

Kim Mikkelsen er meget tilfreds med, at klubben har formået at nedbringe underskuddet med godt fire millioner kroner siden 2018/2019, men erkender også, at pengetilførslen ikke er uendelig. Det fortæller ejeren til TV 2 SPORT.

- Min kærlighed til København Håndbold er meget stor. Men jeg er selvfølgelig nødt til at overveje, hvor længe jeg kan blive ved med at skyde penge ind i det her projekt. Og lige nu er vi et sted, hvor vi bliver nødt til at lytte til de henvendelser, der drejer sig om, hvordan klubben kan drives på andre måder.

- For mig er det vigtigste, at der er en fremtid for København Håndbold på den øverste hylde. Om det bliver med eller uden mig, er helt underordnet, fortæller Kim Mikkelsen.

Svært at gøre sig attraktiv i storbyen

Senioranalytiker Rasmus K. Storm fra Idrættens Analyseinstitut, som i flere år har fulgt den økonomiske udvikling i dansk håndbold tæt, fortæller, at håndboldklubber i og omkring København lider under de mange øvrige kulturtilbud, der findes i storbyen.

Derfor giver det også mening, at håndboldklubberne i Skjern og i Holstebro ikke bløder penge på samme måde, som København Håndbold har gjort det siden stiftelsen.

- I de større byer lader det til, at fodbolden sluger sponsoraterne i langt højere grad, og generelt er det nemmere at rejse kapital til klubber i de mindre byer.

- I København er der så meget andet, man kan gå op i end håndbold, og som sponsorerne kan bruge deres penge på. Det er der ikke på samme måde i Skjern eller i Holstebro, hvor man i højere grad står sammen om de kulturtilbud, der allerede er der. Herunder byernes håndboldklubber, lyder det fra Rasmus K. Storm.

Han forklarer desuden, at håndbolden trives bedre økonomisk i den vestlige del af landet, hvorfor det her kan være nødvendigt at finde kapital gennem private investorer.

Akkurat som København Håndbold gør det igennem Kim Mikkelsen.

- Mod øst - i København og på Sjælland - er klubberne dårligere kørende end mod vest. Så det sker, at det er klubejeren, der må gå ind og dække underskuddet, fortæller Rasmus K. Storm.

Næste gang København Håndbold skal i aktion er 17. oktober, hvor klubben skal en tur til Vendsyssel.

De ligger lige nu nummer fem i Bambusa Kvindeligaen med 10 point efter fem sejre og to nederlag.