Håndbold

Holstebro forsvarer direktør: - Jeg er ikke bekymret

Holstebro Håndbolds bestyrelsesformand har fuld tillid til, at klubbens direktør kan holde sine to kasketter adskilt.

Det er med fuldstændig åbne øjne, at nystartede Holstebro Håndbold har ansat Bjarne Jakobsen som klubbens direktør, selv om han også er spilleragent i dansk damehåndbold og ejer sit eget agentfirma.

Det fortæller formand Johnny Jensen, efter flere af Holstebro Håndbolds ligakonkurrenter og en ekspert har kritiseret direktørens dobbeltrolle.

- Jeg ser ikke rigtig nogen konflikt i det, siger Johnny Jensen.

- Vi søgte jo en mand med de rigtige kvalifikationer, som havde erfaring inden for sporten og havde en berøringsflade og de kvaliteter, der skulle til. Og det mente vi, at Bjarne havde. Om han havde et agentfirma eller ej - jeg har også et job ved siden af. Det er kun vores cheftræner, der ikke har det. Så det har jeg ikke lagt det store i, understreger bestyrelsesformanden.

Alle kontrakter, som Bjarne laver, skal godkendes af mig, og der er også en sportschef med i den forhandling, der sker med spillerne

Holstebro Håndbolds bestyrelsesformand, Johnny Jensen, om direktørens dobbeltrolle som agent

Han stoler fuldt ud på, at Bjarne Jakobsen godt kan adskille sine to jobs og de forskellige interesser, han kan have afhængig af den kasket, han tager på.

- Jeg kender Bjarne så godt, at jeg stoler fuldstændig på hans integritet. Udefra set kan man måske være bekymret, men jeg er ikke bekymret, siger Johnny Jensen.

Hvordan vil du sikre dig, at Bjarne Jakobsen altid handler i Holstebro Håndbolds interesser og ikke i sit agentfirmas interesser?

- Jamen, vi har lavet nogle aftaler internt om, hvordan vi agerer i det her. Alle kontrakter, som Bjarne laver, skal godkendes af mig, og der er også en sportschef med i den forhandling, der sker med spillerne. Så det mener jeg faktisk, at vi har rimelig godt styr på, mener Johnny Jensen.

- Er der pludselig en spiller, der eksploderer i løn, så får vi en snak om det. Men det er jeg sikker på, at der ikke vil være, forsikrer han.

Kontakt dobbeltroller

TV 2 SPORT har fokus på dobbeltroller i sportens verden. Har du kendskab til en problematisk dobbeltrolle, som vi skal kigge nærmere på? Kontakt journalist Lars Bruun-Mortensen på lamo@tv2.dk. Du er garanteret 100% anonymitet. 

Flere af Holstebro Håndbolds ligakonkurrenter mener, at Bjarne Jakobsen har en særlig indsigt i andre klubbers lønforhold, når hans agentfirma repræsenterer spillere i andre klubber. Men i Holstebro Håndbold forventer de ikke, at han bruger den viden i sit job som direktør.

- Det er så der, at man skal stole på mandens integritet. Og det gør jeg fuldstændig, fastslår Johnny Jensen.

Tre af de spillere, som Bjarne Jakobsens agentfirma repræsenterer, er på kontrakt i Holstebro Håndbold. Skal de have forlænget deres kontrakter på et tidspunkt, bliver det dog ikke deres agent - klubbens direktør - der kommer til at repræsentere spillerne i forhandlingerne.

- Det ville være lidt akavet i den her situation. Men det tror jeg, vi finder en god og pragmatisk løsning på, konstaterer Johnny Jensen.

Bjarne Jakobsen har selv fortalt, at han på sigt vil træde i baggrunden i sit agentfirma, så det bliver andre agenter i firmaet, der repræsenterer damespillerne. Han vil dog stadig være ejer af firmaet.

Har du kendskab til en problematisk dobbeltrolle inden for sportens verden, som TV 2 SPORT skal kigge nærmere på? Kontakt journalist Lars Bruun-Mortensen på lamo@tv2.dk. Du er garanteret fuld anonymitet.