Håndbold

Indsamling sikrer billet til Europa

Nykøbing Falster Håndbold skal spille europæisk håndbold for femte år i træk, og spillerne har selv måttet hjælpe med at skaffe penge til projektet.

København Håndbold, Randers Håndbold, Aarhus United og Silkeborg-Voel har alle takket pænt nej til at spille europæisk håndbold i denne sæson. Det er ganske enkelt for dyrt.

Sådan en mulighed er de dog ikke klar til at give afkald på hos Nykøbing Falster Håndbold, der har valgt at tage i mod den danske plads i EHF European League, som var i overskud.

Men før det endelige 'ja' kunne gives, skulle spillerne selv trække en tur i arbejdstøjet tirsdag. Et europæisk håndboldeventyr er nemlig langt fra nogen overskudsforretning.

"Var villige til at gøre næsten alt"

Derfor måtte Kristina 'Mulle' Kristiansen, Lærke Nolsøe og klubbens andre spillere selv ringe til sponsorer for at sikre det økonomiske grundlag til projektet.

- Det har været en meget sjov dag. Vi måtte hjælpe til, og det er egentlig meget rart, fortæller Lærke Nolsøe til TV 2 SPORT.

- Vi var villige til at gøre næsten alt for at komme ud og spille den her turnering.

Efter 3 afbud fra andre ligaklubber sagde vi i NFH ja tak til endnu en tur i Europa - i dag har vi haft Callcenter på...

Posted by Nykøbing F. Håndboldklub - NFH on Tuesday, October 13, 2020

Og missionen blev fuldført med manér. Endda efter bare en time i det til dagen særligt opsatte callcenter.

På 60 minutter lykkedes det klubbens spillere at få skrabet 200.000 kroner ind fra 40 forskellige sponsorer, og så kunne sidste sæsons nummer ni i ligaen ellers se frem til en lidt uventet tur i Europa.

- Det er rigtig skønt. Vi glæder os helt vildt meget. Det betyder sindssygt meget, siger Lærke Nolsøe, der også kunne afsløre, hvem dagens supersælger var.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så var det 'Mulle', der ringede flest gange med klokken. Jeg er ikke meget for at sige det, men jeg tror, hun var bedst.

Stor stolthed og glæde

Det er dog bestemt ikke kun spillerne, der glæder sig over, at klubben for femte år i træk skal prøve kræfter med europæisk modstand.

- Det betyder alt for os og vores selvforståelse. Vi er meget stolte, siger klubbens assistenttræner og Key Account Manager, Kenneth Sahlholdt.

- Det er også rigtig godt for rekrutteringerne af fremtidige spillere. Vi glæder os virkelig.

Der er dog ingen garantier for, at denne sæsons forløb i EHF European League bliver langt for de tidligere danske mestre.

NFH skal i første omgang forsøge at kvalificere sig til næste års gruppespil. Det sker via to kvalifikationskampe mod en endnu ukendt modstander i november.