Håndbold

Morten Olsen skadet under styrketræning - akut opereret

Morten Olsen kommer ikke til at spille mere håndbold på denne side af nytår Henning Bagger / Ritzau Scanpix

GOG-profilen måtte overtale sygehuspersonalet til ikke at amputere det yderste af hans lillefinger.

GOG må spille resten af efteråret færdig i en amputeret udgave.

Playmakeren og profilen Morten Olsen kommer ikke i kamp mere før jul efter et uheld til styrketræning, da han lavede squat-øvelser.

- Morten er blevet skadet i det yderste lillefingerled på højre hånd i en situation under styrketræning. Han blev akut opereret i forgårs, og vi forventer ikke at se ham på banen på den her side af jul, siger GOG-træner Nicolei Krickau til TV 2 SPORT.

- Det er selvfølgelig et stort slag for holdet, for meget er bygget op omkring Morten. Men vi må spille med dem, vi har. Sådan er det. Så må de andre steppe op. Jeg har stor tro på sin trup, siger Krickau.

"Normalt ville de skære den af"

Uheldet kunne have kostet Morten Olsen det yderste led af hans finger.

- Fingeren var knækket helt over og hang ligesom kun i huden, så de mente, at det mest normale ville være at skære den af. Jeg fik heldigvis overtalt dem til at gøre et forsøg med at redde den, fortæller Morten Olsen til TV 2 SPORT.

- Det var lidt et chok at se sin finger på den måde, fortæller landsholdsspilleren.

Sygehuspersonalet fik opereret fingeren på plads igen, og nu venter der en længere pause for GOG-profilen, der dog stadig håber på, at han kan blive klar til et eventuelt VM med herrelandsholdet til januar.

Landstræner ærgrer sig

Landstræner Nikolaj Jacobsen skal nu tænke i andre baner til den kommende EM-kvalifikation, mens han krydser fingre for, at bagspilleren står til rådighed til VM til næste år.

- Det er jeg rigtig ærgerlig over i og med, at Morten har spillet rigtig godt i den danske liga for GOG. Det er selvfølgelig altid ærgerligt at skulle mangle nogen – specielt spillere, der har momentum lige nu, og Morten har været rigtig godt spillende.

Hvad tænker du i forhold til VM i januar – er det for tidligt at sige noget om det?

- Ja, lad os nu se, hvordan det heler. Og lad os se, hvordan det ser ud sidst i december, og hvor Morten står henne der. Lige nu kan vi bare gætte, fordi vi ikke 100% ved, hvor lang tid han er ude. Så lad os afvente lidt, inden vi begynder at lege gætteleg, siger Nikolaj Jacobsen.

Morten Olsen er noteret for 37 assists i seks ligakampe for GOG i denne sæson - kun overgået af KIF Koldings Peter Balling, der har lavet 39 assists, men i otte kampe.