Håndbold

Randers vil have kamp udsat igen - men modstander afviser

Niels Agesen er én af de smittede i Randers HK. TV 2 SPORT

Der bliver spillet håndbold på lørdag, når Randers HK møder Nykøbing Falster Håndbold, men det er ikke med hjemmeholdets gode vilje.

Randers HK-spillerne savner forståelse fra sin kommende modstander i ligaen, Nykøbing Falster Håndbold.

Når de to hold mødes i den udskudte kamp på lørdag, må hjemmeholdet nemlig undvære fire spillere og cheftræner Niels Agesen på grund af coronavirus.

Og stod til Randers-lejren, burde kampen ikke spilles denne weekend.

- Jeg synes virkelig, vi er kommet i klemme lige nu, og så synes jeg, det er ærgerligt, at NFH ikke er med på at rykke denne kamp yderligere, så vi kan afvikle den på en fair måde, siger Randers-spilleren Julie Pontoppidan, som er smittet med coronavirus, til TV 2 SPORT.

I første omgang skulle kampen være spillet onsdag, men blev udsat til weekenden. Og Randers-spillerne kan ikke gøre noget, for reglerne foreskriver, at mindst fem spillere skal være smittet, før en udskydelse kan komme på tale.

Regler giver udehold mulighed for yderligere udsættelse

Det ærgrer Randers-spilleren Mai Kragballe, som også er smittet. Hun havde håbet på mere forståelse fra modstanderen.

- I reglerne står jo, at klubberne imellem kan blive enige om et senere tidspunkt at afvikle en kamp på, så det er muligt. Jeg ved, at Randers er kommet med flere muligheder for, hvornår den kan blive afviklet.

- Så det er dér, jeg i første omgang synes, den er gal i forhold til, hvad der er i orden ikke er i orden og sportsligt korrekt og ukorrekt, siger hun.

NFH støttes af DHF

I NFH-lejren forstår man frustrationen, men er ikke villig til at udskyde kampen yderligere.

- Vi er sikre på, at det her sker flere gange, og holder vi os ikke til reglerne, er vi bange for, at det skrider fuldstændig med ligaen, siger Søren Jakobsen, bestyrelsesmedlem i NFH.

Han får fuld opbakning fra Dansk Håndbold Forbund.

- Der er også et kommercielt islæt udover det sportslige, så derfor er det også vigtigt, at vi kan få gennemført vores turnering, der - især på damesiden -- har et særdeles presset program, siger Frank Smith, turneringsansvarlig i DHF.

Både Randers og NFH har brug for point. Efter syv kampe har de henholdsvis fire og fem af slagsen og er nummer ti og otte.