Håndbold

Landsholdskoryfæ tog bevidst valg: - Jeg kan ikke have to kasketter på

Lars Christiansen var medejer af et agentfirma, men blev købt ud, da han blev sportslig ansvarlig i Flensburg-Handewitt.

Det har udløst massiv kritik fra flere sider, at direktøren i Holstebro Håndbold, Bjarne Jakobsen, samtidig er aktiv spilleragent og ejer af et agentfirma.

Mens Holstebro-direktøren selv fastholder, at han godt kan skille tingene ad og have begge roller, har et dansk landsholdskoryfæ, som for nylig stod i en lignende situation, taget et andet valg.

Kontakt dobbeltroller

TV 2 SPORT har fokus på dobbeltroller i sportens verden. Har du kendskab til en problematisk dobbeltrolle, som vi skal kigge nærmere på? Kontakt journalist Lars Bruun-Mortensen på lamo@tv2.dk. Du er garanteret 100% anonymitet. 

Lars Christiansen var i flere år medejer af agentfirmaet CHJ Management, som han selv var med til at stifte sammen med vennen og agenten Christian Henriksen.

Men da landsholdslegenden i november blev en del af den sportslige ledelse i sin tidligere klub Flensburg-Handewitt, solgte 48-årige Christiansen sin andel af CHJ Management til sin gode ven og trådte også tilbage som bestyrelsesformand for selskabet.

Modsat Bjarne Jakobsen vurderer Lars Christiansen nemlig ikke, at han kan have to roller samtidig.

Jeg ville ikke kunne sidde og kigge en agent på den modsatte side af bordet i øjnene og sige, at jeg ikke havde en interesse i, at jeg hellere ville have en spiller fra CHJ, hvis jeg ejede det, til Flensburg

Lars Christiansen, sportslig ansvarlig i Flensburg-Handewitt og tidligere medejer af agentfirmaet CHJ Management

- For mig var det vigtigt ikke at have to kasketter på, men kun én. Og det er udelukkende den i Flensburg, forklarer Lars Christiansen selv.

- Vi var nødt til at sætte en streg, så der ikke var nogen, der kunne skyde mig noget i skoen, siger Christiansen, der ikke vil forholde sig til, om det så er rigtigt eller forkert, at Bjarne Jakobsen både er klubdirektør og samtidig agent.

- Det må jo stå for hans egen regning. Jeg ville ikke gøre det, fastslår Flensburg-legenden.

- Min tavle er ren, og det er meget nemmere for mig, siger han.

En stor spiller på agentmarkedet

CHJ Management repræsenterer en række markante profiler inden for international herrehåndbold - herunder blandt andet Flensburgs danske landsholdsfløj Lasse Svan Hansen og den norske landsholdsmålvogter Thorbjørn Bergerud. Spillere som Lars Christiansen med sin nye rolle nu er blevet chef for i den tyske klub.

- Jeg er blevet ringet op af flere, der ville høre, om jeg så stadig er en del af CHJ (Management, red.). Og nej, det er jeg ikke. For jeg kan jo ikke have to kasketter på. Jeg kan ikke stå i sådan en situation, fastslår Lars Christiansen, der understreger, at han aldrig har været aktiv agent i firmaet.

Den del har Christian Henriksen stået for, mens Lars Christiansen ifølge ham selv kun var med på sidelinjen.

- For mig var det ligesom at eje en ejendom eller sådan noget. Jeg har aldrig haft min daglige gang i det, og Christian og jeg havde aftalt, at hvis jeg fik en stilling en dag, hvor der kunne være en interessekonflikt, så var jeg ude af det. Så jeg er købt ud af det, forklarer Lars Christiansen, der stoppede sin aktive karriere i 2012.

I sin nye stilling i Flensburg, hvor han tiltrådte i november sidste år, står han blandt andet for at forhandle spillerkontrakter på vegne af klubben.

- Jeg ville ikke kunne sidde og kigge en agent på den modsatte side af bordet i øjnene og sige, at jeg ikke havde en interesse i, at jeg hellere ville have en spiller fra CHJ (Management, red.), hvis jeg ejede det, til Flensburg frem for en spiller fra fx People in Sport (et andet stort agentfirma, red.) Den situation vil jeg ikke stå i. Jeg skal ligesom have ren røv at trutte i i forhold til alle de nye, jeg arbejder med. Den interessekonflikt vil jeg slet ikke stå i, fastslår Lars Christiansen.

Seneste indkøb var CHJ Management-spiller

- Det ændrer ikke på, at Christian (Henriksen, red.) og jeg er super gode venner og ses stadig privat. Vi er bare nødt til at skille nogle af tingene ad, hvor jeg ikke kan vide noget, og han ikke kan vide noget, siger Lars Christiansen om vennen og agenten Christian Henriksen, der nu er eneejer af CHJ Management.

Netop CHJ Management repræsenterer den seneste spiller, som Lars Christiansen har hentet til Flensburg. Den tyske klub offentliggjorde i forrige uge, at den danske målmand Kevin Møller vender tilbage til Flensburg-Handewitt til sommer efter tre sæsoner i Barcelona.

Er det så tlifældigt, at det er en CHJ Management-spiller?

- Ja, det er det. Min funktion i Flensburg svarer til at være sportschef. Det er mig, der laver kontrakterne, hvis det er. Men når alt kommer til alt, er det jo træneren, der bestemmer, hvilken spiller han gerne vil have. Hvad er det for en profil, vi søger, forklarer Lars Christiansen.

- Jeg skal jo ikke tage en spiller, som træneren ikke vil have, for det bliver et dårligt match. Når det så er sagt, så er jeg jo heller ikke ansat til at holde min kæft, så jeg siger min ærlige mening. Det er lidt begge veje, men når alt kommer til alt, er det træneren, der bestemmer. Og det var det også i denne situation, fastslår Flensburg-bossen.

Lars Christiansen har til dato fortsat rekorden både for flest landskampe og flest landskampsmål for de danske håndboldherrer. I perioden fra 1992 til 2012 spillede han 338 landskampe for Danmark og scorede hele 1.503 mål.

Har du kendskab til en dobbeltrolle inden for sportens verden, som TV 2 SPORT skal kigge nærmere på? Kontakt journalist Lars Bruun-Mortensen på lamo@tv2.dk. Du er garanteret fuld anonymitet.