Håndbold

Landstræner kaldte ham en ”ikke seriøs idrætsmand” – nu er han tilbage

Emil Nielsen får ros af landstræner Nikolaj Jacobsen. I maj sidste år var ordlyden en helt anden.

- Emil overholder ikke de krav, som der er ved at være en seriøs idrætsmand.

Udtalelserne fra landstræner Nikolaj Jacobsen om målmand Emil Nielsen er 514 dage gamle. For første gang siden den kontante udmelding er Nielsen igen en del af landsholdet, der i begyndelsen af november spiller EM-kvalifikationskampe.

- Det er jeg glad og stolt over. Det er altid en stor ting at blive udtaget til landsholdet, så det nyder jeg, siger Emil Nielsen til TV 2 SPORT.

Glæden står i skærende kontrast til i maj sidste år, hvor han var overrasket over landstrænerens ord. Her kaldte han det blandt andet for en ”øjenåbner”.

Nu har Nikolaj Jacobsen igen fået øje på den 23-årige målmand, der siden har skiftet Skjern ud med franske Nantes.

- Jeg havde måske brug for nogle rammer, der er lidt hårdere i Danmark. Ikke sagt, at der ikke har været faste og gode rammer i Skjern, men udlandet er bare noget andet, siger Emil Nielsen.

Landstræner: - Emil spiller bedre nu

I forbindelse med landsholdsudtagelsen roser Nikolaj Jacobsen sin målmand, der har gennemgået en udvikling i fransk håndbold.

- Det, der har ændret sig, er, at Emil er kommet til Nantes, og at han spiller i en Champions League-klub, hvor der bliver stillet nogle andre krav. Og så spiller Emil bare bedre og står godt på mål lige nu.

- Så han er sværere at komme udenom lige nu. I og med, at vi udtager tre målmænd, var det det rigtige at give Emil chancen for at kæmpe om en plads på landsholdet, siger landstræneren.

Overholder han så nu de krav, det vil sige at være en seriøs sportsmand?

- Det kan jeg ikke svare 100 procent på, fordi jeg ikke er i Nantes. Men i forhold til det, vi snakkede med Emil om, går det fint, siger han.

Vil videre og glemme fortiden

Med udtagelsen er landstræneren og Emil Nielsen i hvert fald enige om én ting: Nu skal der kigges fremad.

Havde landstræneren og ret i noget af det, han sagde dengang?

- Det ved jeg ikke. Det vil jeg ikke kommentere på. Det ligger tilbage i fortiden, siger Nielsen.

Emil Nielsen kommer til at kæmpe om pladsen i målet og spilletiden med Niklas Landin og Jannick Green. Og ifølge landstræneren bliver det sidstnævnte, han skal forsøge at udfordre.

- Den ene (målmand, red.) er han nok langt fra, og så er det klart, at Jannick og Emil er på niveau med hinanden. Og så er det dagsformen, der afgør det, siger Nikolaj Jacobsen.

Emil Nielsen har spillet tre landskampe.

Landsholdet skal møde Schweiz på hjemmebane i Ceres Arena i Aarhus 4. november, mens Finland venter i Helsinki 7. november.